sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucká Mora porazila pražskou Spartu

V utkání mezi týmy Sparta Praha a HC Olomouc padlo jen 2 góly. Po třetí třetině byl stav 1:1 a utkání se prodlužovalo, ale ani v prodloužení nepadl žádný gól. Rozhodlo se až v nájezdech, které vyhrála Olomouc 2:0.

Úvodní oťukávání narušil Adam Rutar, za domácí ho vychytal brankář Kovář. Do hry se dostala i juniorská formace. V 7. minutě měla Olomouc štěstí proti Kašeho dorážce. Následoval ale trest pro Jana Knotka a tím i přesilovka domácích. V něm ujížděl sám Lukáš Klimek, Lukáše prověřil Vitouch. Následovalo vyloučení Martina Janduse za držení. V něm se Mora dlouho nemohla prosadit, až se po buly dostal puk k Daliboru Řezníčkovi, který dělovkou otevřel skóre utkání. Totéž po minutě zkoušel Dujsík, tentokrát se síť nerozvlinila. Následovala další přesilovka po faulu Němečka. Sparta ale ani ji, ani další tlak po zbytek třetiny nevyužila.

Po třech minutách druhé třetiny šel na trestnou Tomáš Dujsík. Lukáš vychytal ránu Erika Thorella, střelu Michala Řepíka z levého kruhu ale už ne. Skóre se tak změnilo na 1:1. Ve 27. minutě kombinovali Řepík a Forman, jejich akci přerušil Adam Rutar. V následující části zápasu měla Sparta herní převahu, Jan Lukáš se v bráně otáčel. Adam Polášek to zkoušel z mezikruží, obrana Mory ho zablokovala. Ve 36. minutě se opět předvedl Lukáš, když přečetl pokus volného Safina a následně i dorážku Gustafa Thorella. Mora toho moc dopředu nepředvedla, na góly třetinu prohárala 0:1 a na střely 13:3.

Třetí část opět přinesla přesilovku Sparty, dvě minuty za sekání dostal Rostislav Olesz. V jejím závěru měli domácí přečíslení čtyři proti dvěma, zakončující Michal Řepík Lukáše nepřekonal. A byl to opět Řepík, kdo ve 46. minutě nahrál Jandusovi, který jen těsně nedal na 2:1. Hanáci se v podstatě pouze bránili a snažili držet skóre na vyrovnaném stavu. Po Tomáškově akci to zkoušel na druhé straně Tomáš Galvas, bez úspěchu. Neprošel ani další pokud Rašnera. V 56. minutě se všem olomouckým sevřel žaludek, když jeli domácí do přečíslení. Řepík byl opět na Lukáše krátký. Utkání se proto za stavu 1:1 prodlužovalo.

V prodloužení jsme viděli jedinou zajímavější akci, a to Kousalův brejk. Ani on neproměnil, a proto se šlo do nájezdů. V těch proměnili Karel Plášek a Jan Knotek, Mora proto veze z Prahy dva body.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.