pátek 26. dubna 2024 Oto

Mora podlehla Třinci, ten jí nasázel pět branek

Hanáci nezvládli předposlední utkání základní části a prohráli s Oceláři 0:5. Tým Jana Tomajka a Borise Žabky nejvíce litoval nevydařeného závěru první poloviny zápasu, ve které soupeř vstřelil tři góly.

Před zápasem s Olomoucí se Třinec mohl těšit na návraty Lukáše Anděla, Lukáše Kucsery a Silvestera Kuska do sestavy. Obránce Tomáš Černý chyběl v důsledku zranění, což znamenalo, že sestava Ocelářů byla bez devíti hráčů.

V první větší šanci zápasu se po minutě hry objevil Bambula, jehož střelu vytlačil Mazanec ramenem. Na druhé straně se Kurovský dostal do dobré pozice, ale jeho přihrávka nebyla dostatečně přesná. V 9. minutě se Růžička dostal před branku po zpětné přihrávce od Marcinka, ale brankář Lukáš byl pozorný. Následně se Mora vydala do rychlého protiútoku, ale Kuskova přihrávka směrem k Navrátilovi nebyla dostatečně přesná. Řezníček byl vyloučen poprvé v zápase. Lukáš se ještě přesunul proti tvrdému pokusu Růžičky, ale o pár sekund později Daňo našel Nestrašila před prázdnou brankou, který otevřel skóre na 0:1.

Domácí měli možnost vyrovnat během přesilovky. Rašner vystřelil krátce po vhazování, ale jeho střelu vyrazil Mazanec pravým betonem. Olesz poté vyzkoušel štěstí z úhlu, ale gólman Slezanů jeho střelu zlikvidoval dvakrát. Dvě a půl minuty před první přestávkou se Daňo prosadil podruhé po důrazném úniku - 0:2. Už to vypadalo, že Oceláři půjdou do kabiny s dvoubrankovým vedením, ale náskok se ještě zvětšil po přesné střele od modré čáry Jeřábka - 0:3.

V úvodní části druhé třetiny zahrozil Rašner, ale jeho střelu bez větších problémů chytil Mazanec. Poté byl Dravecký vyloučen za tvrdou hru, ale ani při druhé přesilovce Hanáci nebyli úspěšní. Rašner se opět dvakrát nebezpečně dostal do střelecké pozice, ale v jednom případě mu byla rána zblokována a podruhé ji zastavil Mazanec. Osamocen na levém kruhu se objevil Navrátil, ale jeho střela mířila těsně vedle. Chmielewski operoval u brankoviště, když hosté hráli v plném počtu, a i přestože střílel v pádu, Lukášova lapačka byla v pohotovosti.

Mladičký Tomáš Galvas se také dostal do hry a po dobré práci předložil kotouč Dujsíkovi, který nebezpečně vystřelil. Na druhé straně hrací plochy se ofenzivně prezentoval Doudera, který z úhlu tlačil puk nahoru, ale Lukáš zasáhl ramenem. V následujících minutách měly oba týmy přesilovku, ale žádný z nich nedokázal vstřelit další branku. Domácí Navrátil byl blízko ke skórování, ale Knotek jeho pokus minul. Třinec se zatlačením blížil k brance z Olomouce, což vedlo k druhému vyloučení Mareše v krátkém sledu. Oceláři však přesilovku nevyužili a Růžičkova střela z kruhu byla zastavena olomouckým brankářem.

Následně usedl na čtyři minuty na trestnou lavici hostující Zahradníček, Mora se ale při své početní výhodě spíše trápila. Po přečkání oslabení se úřadující mistr dočkal čtvrté branky, když sám na Lukáše útočil Marko Daňo, který nakonec procedil kotouč do sítě - 0:4. V úplném závěru hosté svůj náskok ještě zvýšili, na konečných 0:5 upravil Aron Chmielewski.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.