čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Dominance Moravy - Olomouc poráží Karlovy Vary 4:1 po dvaceti šesti a půl hodinách utkání

Dvacet šest a půl hodiny, tak dlouho dělil začátek a konec utkání mezi Olomoucí a Karlovými Vary. Domácí se mohli radovat z pohodlné výhry 4:1 a herní dominance.

Vraťme se na chvíli o dva dny zpět, do první třetiny. Už v 1. minutě vstřelil po tlaku Hanáků gól Silvester Kusko. V první desetiminutovce jsme viděli hned tři bitky, olomoučtí obránci si brankáře Lukáše dobře hlídali. Na druhé straně Lukeš nepředvedl stoprocentní výkon, protože ho ještě ve 12. minutě překonal Pavel Musil.

S dvougólovým náskokem tak Mora šla do dnešní fáze utkání. Už ve 21. minutě jsme viděli potyčku Bambuly a Beránka, potrestaná rovnoměrně za dvě minuty. Později si šel sednout ještě karlovarský Koblasa. Tato situace seděla paradoxně lépe Varům. O pět minut později jsme viděli další Bambulovu strkanici, tentokrát po své vlastní akci s Huttulou. Netradičně z mezikruží střílel i Švrček. Pozdvižení po vyloučení Jiřího Černocha ještě znásobilo jeho využití z hole Jakuba Orsvavy za asistence Pavla Musila. Této dvojici to spolu jde. Následovaly další strkanice po faulu Kuska, hosté si bránili svého kapitána Černocha. Mora ale byla dominantní, neproměnila dobré šance. Svůj hokej ukázal Dlapa, který srazil k zemi Bambulu i Řezníčka.

Už na začátku třetí části předvedl Lukeš možná zákrok sezóny proti Lukáši Klimkovi. Ve 44. minutě chybovala olomoucká obrana, čehož využil Martin Kohout a snížil na 3:1. Následovala přesilovka Mory po necitlivém faulu Havlína. Hanáci měli tlak, gól ale v přesilovce nedali. Respektive dali, přesně dvě minuty po čase vyloučení dostal Karel Plášek před bránou puk od Jakuba Navrátila stojícího v rohu a zvýšil na 4:1. Lukáš předvedl rozklek proti Kohoutovi, což vyvolalo mexickou vlnu. V 54. minutě se už podruhé porvali Ondrušek a Jiskra. Závěr utkání patřil pochopitelně hostím, ti ale nevyužili žádnou ze svých střel a utkání proto skončilo 4:1.

Mora má možnost vyhrát další dva zápasy oba víkendové dny v Karlových Varech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.