pátek 29. března 2024 Taťána

Mora otočila a zvítězila nad Vary

Mora při třetím zápase play-off musela obejít disciplinárně potrestaného Pláška a prohrála s Olomoucí 2:3 až v prodloužení, kde Ondrušek rozhodl a zajistil tak Olomouci mečbol.

Mora musela ve třetím zápase postrádat útočníka Karla Pláška, který dostal disciplinární trest.

Úvod zápasu nebyl pro Moru dobrý. Už po minutě Konrád čelil ráně Hladonika ze slotu, v čase 2:13 využil chyby v rozehrávce Hanáků Koffer a bylo to 1:0. Zanedlouho jsme viděli i první strkanici. V 8. minutě byl za držení vyloučen Jan Švrček, Olomouc oslabení zvládla. Velká šance Kohoutů přišla po 11 minutách, když se na Habala řítil Kucsera. Karlovarský gólman ale situaci zvládl. Hrál se rychlý hokej, akcí bylo mnoho. Například v 18. minutě Habal výborně vychytal dorážejícího Škůrka.

Hanáci se zapotili i na začátku druhé části, když se před Konrádem zjevil úplně volný Rachůnek. O dvě minuty později dokonce nastřelil tyč Kružík. Zkáza byla dokonána v čase 24:16, když celé útočné pásmo prokličkoval Jiskra a zvýšil na 2:0. Jiskra, který je považován ze nejpřitažlivějšího hráče Energie, ve 28. minutě schytal zásah pukem a s ručníkem musel odjet na střídačku. Následovalo vyloučení Dujsíka za podrážení, Západočeši toho ale v přesilovce moc nevymysleli. Zápas se překlopil do druhé půlky, když se porvali Švrček s Havlínem, oba dostali po dvou minutách. Po zbytek třetiny byla aktivnější hosté, kteří ale gól nevsítili. Skóre tak zůstalo 2:0.

Třetí třetinu zahájila Mora okamžitým tlakem, střely Knotka ani Dujsíka ale neprošly. O chvíli později to zkoušel i Menšík, po jehož ráně vypadla brána z kolíků. Vít Jiskra se dostal do neúspěšného brejku ve 44. minutě. Hned z protiútoku už to vypadalo na gól, přesně na čáře ale Bambulův pokus vyškrábl Dlapa. V čase 44:53 byl vyloučen domácí Redlich a Mora trestala. Už po půl minutě střílel z první Pavel Musil. Jeho puk se odrazil na před bránou stojícího Káňu, který dal první gól letošního play-off. A už po dvaceti sekundách se Mora radovala znovu! Kusko vyhrál buly v útočném pásmu, poslal na Bambulu, ten na Dujsíka, který propálil vše před sebou a bylo to 2:2! Až do konce třetiny byla na koni Olomouc, další branka už ale nepadla, tak se šlo prodlužovat.

A protože letos Hanáci prodloužení umí, zjevil se v čase 63:14 Ondrušek zcela sám před brankou a chladnokrevně zajistil Olomouci mečbol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.