pátek 26. dubna 2024 Oto

Mora zvítězila a postupuje do čtvrtfinále

HC Olomouc postoupili do čtvrtfinále po vítězství nad Karlovými Vary 3:0. Jakub Orsava se stal nejproduktivnějším hráčem utkání a Olomouc se po roční odmlce vrátí do dalšího kola play-off.

Hokejisté HC Olomouc vyřadili Karlovy Vary a po roční odmlce si opět zahrají čtvrtfinále. Zda proti Vítkovicím nebo Pardubicím, rozhodne souběžně hraný souboj Liberce s Plzní. Za Hanáky opět řádil nejprodutktivnější hráč play-off Jakub Orsava.

Už po 100 sekundách byl vyloučen Jiří Černoch. Za Moru mohl skórovat Ondrušek nebo dvojice Klimek-Plášek, k tomu ale nedošlo. Utkání bylo vypjaté, potyček bylo nemálo. Například i ta po dorážce Karla Pláška. V 7. minutě dostali tresty Knotek, Bambula a Dlapa, hosté tak hráli čtyři na tři. Energetici také značně tlačili, Branislav Konrád měl více práce než jeho kolega Habal naproti. Například zákrok proti střele Redlicha z 9. minuty. Skórovala ale první Olomouc, když Jakub Orsava vystřelil z pravého kruhu. Následovaly těžké chvíle, Konrád se v bráně otáčel. Tento kolorit jsme viděli až do sirény.

Druhou část uvedli opět maskovaní muži, Habal se předvedl proti ráně Knotka, Konrád vytáhl lapačku proti Havlínovi. Karlovy Vary pokračovaly v originálních akcích, například Jiskra ukázal pohledný ťukec. Na trestnou odešel Mareš, Hanáci měli štěstí proti dorážce Černocha. Potom přišla 32. minuta a během ní střela Pavla Musila, kterou nedorážel nikdo jiný než Jakub Orsava – 2:0. Povedenou akci Klimka a Pláška Energie kontrovala časem v útočném pásmu. Viděli jsme hodně emocí po vyloučení Mareše a hlavně po konci třetiny, kdy se Bambula porval se Stříteským a Ondrušek s Pulpánem. Jan Bambula poté ještě přijel vyhecovat publikum.

Třetí část byla klidnější, karty byly rozdané, Energie chtěla odvrátit konec sezóny. Klimek a Navrátil doráželi puk za Habala, avšak neúspěšně. Pěkných střel jsme viděli hodně, mimo jiné dorážku Pláška nebo Mikyskovu dělovku. V 50. minutě poslal Dlapa k zemi Kuska, olomouckého útočníka ošetřoval záchranář. Pětiminutová přesilovka se proměnila ve dvouminutovou výhodu pět na tři po zbytečném faulu Redlicha, ještě předtím ale na 3:0 zvýšil Jan Knotek. Mora tímto skóre vyřadila Karlovy Vary ze sezóny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.