pátek 26. dubna 2024 Oto

Pardubice naložily Moře pět branek

Olomoučtí hokejisté nezvládli první čtvrtfinálové utkání, od Pardubic dostali bůra.

Dynamo bylo po dvou týdnech nažhavené, Konrád zasahoval proti střele Čerešňáka. Po dalším zákroku se pošťouchli Švrček s Radilem. Roman Will si poprvé šáhl na kotouč po střele Knotka. V čase 4:30 nevyužily Pardubice brejk tři na jednoho. V 7. minutě otevřel skóre Kousal, branka ale nebyla uznána po trenérské výzvě Jana Tomajka pro pohyb Radila v brankovišti. Mora oplácela, o minutu později vystřelil a prostřelil od modré Káňa. Následovalo ale vyloučení Bambuly, které potrestal po křižné přihrávce Paulovič. A o minutu později otočil na 2:1 Dvořák. Po zbytek třetiny dominovali domácí, kterým pomohlo i vyloučení Švrčka za hrubost. Skóre ale zůstalo stejné.

Druhá část začala klidněji. Až ve 25. minutě se Hyka obtočil před Konrádem, dělovkou reagoval Dujsík. Poté jsme viděli klidných pět minut. Až ve 31. minutě to zprava zkusil na Willa Navrátil, domácí brankář situaci zvládl. Později mělo Dynamo dvě velké šance, Mandát dokonce trefil tyčku po chybě hostujícího gólmana. Domácí určovali tempo utkání, Mora se zuby nehty bránila. Tři minuty před sirénou byl vyloučen Ondrušek, čehož využil ránou z mrtvého úhlu (a odrazem od brusle Konráda) Tomáš Zohorna – 3:1. Olomoucký kapitán v závěru, ve viditelné křeči, zblokoval čtyři střely v krátké době.

Už po minutě promáchl před Konrádem úplně volný Radil. A tato situace určovala celou třetí třetinu, Dynamo bylo mnohem lepší a s přehledem si hlídalo náskok. V čase 45:08 dostal Hyka nahrávku od Sedláka, najel si na pravý kruh a zvýšil na 4:1. Následně Knotek zpoza brány posunul před Willa, nikdo z jeho spoluhráčů ale nestihl dorážet. Jedinou přesilovku dal Hanákům Paulovič. Káňa, Knotek ani Orsava ale neproměnili. Vyprodaná aréna viděla i otočku Rostislava Olesze, která gólem také neskončila. 95 sekund před koncem ještě Sedlák zvýšil na konečných 5:1.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.