sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Mora v posledním zápase podlehla Dynamu Pardubice

Dynamo porazilo Mora 3:1 a vyhrálo sérii 4:0, ale trenér Radim Rulík uznal, že série stála jeho tým spoustu sil. Mora se snažila, ale hosté byli efektivnější a postup zaslouženě získaly Pardubice.

„Ikdyž jsme sérii vyhráli 4:0 na zápasy, stála nás série spoustu sil“ řekl po zápase trenér Dynama Radim Rulík. „Hráčům jsme poděkovali za výkony, které podali. Pardubice nicméně postoupily zaslouženě“ doplnil Jan Tomajko. Jeho tým, i přes dobrý úvod, propustil už ve 4. minutě do brejku skórujícího Roberta Říčku. Mora byla aktivní, Dynamo efektivní. Hosté uměli najít skulinky v obraně, které několikrát zastavil až Konrád. Například v 10. minutě se výborně ukázal proti dorážce Radila. Čest Hanáckému praporu držel Jiří Ondrušek, jehož pokus od modré byl jediným větším ohrožením Willa. Po čtvrt hodině hry využil brejku David Musil a bylo to o dva. V samotném závěru měl ještě dobrý pokus Knotek.

Ve druhé části trefil napálil tyčku Říčka, na druhé straně nevyužili situaci dva na jednoho Knotek s Bambulou. Následovala první šarvátka mezi Švrčkem a Radilem. Druhý jmenovaný, ihned po konci svého trestu vytvořil překvapivý protiútok, který skončil střelou nad břevno. Pardubice byly na koni, Mora jen těžko kontrovala jejich výpady. Důkazem budiž Daniel Rákos, který přejel přes půl hřiště, nabruslil si před Konráda a poté jen poslal na dorážejícího Mandáta – 0:3. Nabídnutá přesilovka po sekání Čerešňáka domácím nepomohla. Ve 39. minutě byla přesto plecharéna na nohou, protože Bambula našel v mezikruží přesného Nahodila – 1:3. Povzbuzená Mora ještě útočila, do sirény ale další branku nestihla.

Hráči i fanoušci věděli, že je možná čeká poslední třetina v ročníku, a proto do ni dali všechno. Atmosféra na stadionu byla výborná. A když ve 46. minutě propálil Willa Silvester Kusko, naděje na vyrovnání ožila. Frustrovanost Dynama reprezentoval Zohorna, který šel za podrážení na trestnou lavici. A najednou to byla Olomouc, kdo byl na koni. Pardubičtí byli až překvapeni nasazením domácích a bránili zuby nehty. Ani série posledních šancí a výborných zákroků Willa nepřinesla prodloužení. Hanákům tak skončila sezóna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.