čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Tři hráči opouštějí hokejovou Olomouc, rozlučka se konala v Premiere Cinemas v Šantovce

Tři hráči opouštějí hokejovou Olomouc: útočník Jan Káňa, obránce Tomáš Dujsík a brankář Jan Lukáš. Klub s nimi a sezónou se loučil včera v Šantovce. Káňa se údajně chystá do Vítkovic, Lukáš může zamířit do finského SaiPa.

Dlouho se o tom spekulovalo, samotný klub to nyní potvrdil. Z hokejové Olomouce odchází útočník Jan Káňa, obránce Tomáš Dujsík a brankář Jan Lukáš. Rozlučka s nimi i samotnou sezónou proběhla včera od 17:00 v Premiere Cinemas v Šantovce.

Káňa, který má podle spekulací namířeno do Vítkovic, přišel na Hanou v průběhu sezóny 2017/18 z Komety Brno. Posila to byla velmi slušná, v předchozím roce zapsal ve 44 zápasech základní části 20 bodů. Jeho angažmá v Olomouci bylo ale v prvních letech brzděno častými zraněními. Ve své první olomoucké sezóně nastoupil pouze 25krát, o rok později měl pouze o jeden zápas více. V roce 2020 se ale jeho role proměnila, z buldoka ze čtvrté lajny, který se rád porval, se z něho stal elitní útočník, který zapsal rekordních 28 bodů. V ročníku 2021/22, po boku Davida Krejčího, zapsal ve 48 zápasech dokonce 41 bodů. V loňském ročníku nastoupil celkem 49krát, bodů získal 36. Nyní Olomouc opouští.

Jeho jmenovec Lukáš je olomouckým odchovancem, v A-týmu debutoval v sezóně 2012/13. V dalších letech zkoušel své štěstí ve Spartě Praha, mezi lety 2014 a 2016 za ní nastoupil čtrnáctkrát. Jeden zápas zapsal i ve Lvu Praha, v KHL. V ročníku 2016/17 chytal v Mladé Boleslavi, odkud se vrátil právě do Olomouce. Dalších pět let strávil ve svém mateřském klubu, až do letoška ale kryl záda Branislavu Konrádovi. Letošní ročník byl pro něj přelomový, na podzim byl dokonce nejlepším brankářem soutěže. Podle spekulací jeho služeb v příštím ročníku využije finský tým SaiPa.

Posledním odcházejícím hráčem je Tomáš Dujsík. Ten strávil mládežnická léta v Kometě Brno. V sezóně 2016/17, tedy ve svých čtyřiadvaceti letech, odešel na roční hostování do Karlových Varů. Z Energie se na Moravu vrátil, tentokrát už ale do Olomouce. Jeho první sezóna nebyla zrovna vydařená, téměř v ní nenastoupil. V dalších letech ale jeho role v týmu rostla. Letos byl po Jiřím Ondruškovi druhý nejproduktivnější a třetí nejvytěžovanější obránce svého týmu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.