pátek 26. dubna 2024 Oto

Spekuljte s námi. Kdo by mohl posílit Moru?

OLOsport sestavil výčet možných posil HC Olomouc včetně brankáře Jakuba Neužila, obránce Aleše Poledny a útočníka Petra Vrány.

Jan Lukáš by měl odejít do Finska, Jan Káňa do Vítkovic. Nejistá je i budoucnost dalších hráčů jako Tomáš Dujsík, Rostislav Olesz nebo Lukáš Kucsera. Vedení olomoucké Mory jako každý rok vytipovává posily pro příští sezónu. V redakci OLOsportu nemáme žádné interní informace, sestavili jsme ale výčet hráčů, jejichž příchod do Olomouce by odpovídal místní přestupové politice a dával by smysl pro obě strany.

1. Jakub Neužil (brankář, Bílí Tygři Liberec)

S Neužilem by se počítalo spíše v případě, že by Jan Lukáš šel do Liberce. Sparťanskému odchovanci je 28 let, ve svém rodném klubu se ale opakovaně neprosadil. Brankářská politika klubu mu v tom moc nepomohla. Celou kariéru proto chodí hostovat po 1. lize, kde patří k nejspolehlivějším brankářům. Před sezónou 2022/23 podepsal smlouvu v Liberci, i tam ale odchytal pouhých sedm zápasů. Hanácké prostředí dobře zná, mezi lety 2016 a 2020 chytal v Prostějově. Stane se on parťákem Konráda?

2. Aleš Poledna (obránce, Jestřábi Prostějov)

V případě odchodu Tomáše Dujsíka by tým potřeboval zaplnit místo v obraně. A to ideálně mladým hráčem, kterých je v obraně Mory nedostatek. Poledna, se narodil v roce 2002, sice hokejově vyrostl v Opavě, ale přes Šumperk se dostal až do juniorky v Olomouci. Po překročení 20 let byl před minulou sezónou na zkoušce v Prostějově, kde uspěl. A stal se z něho dokonce jeden z nejlepších beků Jestřábů! Vytáhne si Mora svého bývalého hráče zpět?

3. Petr Vrána (útočník, Oceláři Třinec)

Z Olomouce se dostal do Ameriky, z tama do Ruska, poté byl kapitánem Sparty a poslední tři roky šéfuje Třinci. Petr Vrána se netají tím, že by si chtěl po boku Davida Krejčího ještě někdy zahrát v Olomouci. Jeho parťák s největší pravděpodobností nepřijde (ikdyž kdo ví), i tak je ale příchod Vrány reálnou věcí. Většinu letošní sezóny strávil v seznamu zraněných hráčů, a ve svém věku se dostává do sestavy silného Třince obtížněji a obtížněji. Přijde dohrát kariéru na Hanou?

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Princ, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.