pondělí 29. dubna 2024 Robert

Kdo by byl vhodným kandidátem na posílení Mory?

Olomoucká Mora, tým hrající v české nejvyšší hokejové soutěži, se připravuje na příští sezónu a hledá nové posily. Vedení klubu každoročně vytipovává hráče, kteří by mohli tým posílit, ale ne všichni hráči jsou si jisti svou budoucností v týmu.

Jan Lukáš by měl odejít do Finska, Jan Káňa do Vítkovic. Nejistá je i budoucnost dalších hráčů jako Tomáš Dujsík, Rostislav Olesz nebo Lukáš Kucsera. Vedení olomoucké Mory jako každý rok vytipovává posily pro příští sezónu. V redakci OLOsportu nemáme žádné interní informace, sestavili jsme ale výčet hráčů, jejichž příchod do Olomouce by odpovídal místní přestupové politice a dával by smysl pro obě strany.

4. Jakub Sedláček (brankář, Banská Bystrica)

Dosud za Branislava Konráda pouze zaskakoval, nyní by se ale mohl stát jeho parťákem. Dvaatřicetiletý brankář v posledních dvou sezónách vždy na Hané krátce hostoval. V prvním roce si získal srdce fanoušků svoji úspěšností zákroků 91,4 procent. Získal si také skauty Komety Brno, kam odešel. Brněnské angažmá mu ale nevyšlo, a proto ho v další sezóně vidíme opět u Kohoutů. Ikdyž se mu nedařilo tolik jako před rokem, vybojoval si smlouvu v Banské Bystrici, kde se zařadil k nejlepším gólmanům tamní ligy. Vrátí se potřetí na Hanou?

5. Daniel Krenželok (obránce, Vítkovice Ridera)

„Ve čtyřiadvaceti letech by si už měl zajistit stabilní místo v sestavě“ řekl před rokem trenér Vítkovic Miloš Holaň o Krenželokovi, který se do mateřských Vítkovic vrátil z Třince. Za Ostravany ale odehrál pouhé tři zápasy, zbytek sezóny hostoval v Porubě. Tam se mu dařilo dobře, měl nejvyšší ice-time týmu a ve 24 zápasech základní části získal sedm bodů. Přesně takové obránce Mora dlouhodobě vyhledává (viz Tomáš Černý, Lukáš Mareš a další). Vytipuje si tohoto 191 cm vysokého obránce trenér Boris Žabka do svého týmu?

6. Erik Hrňa (útočník, Oceláří Třinec)

Je to odvážný tip, my víme…Ale pokud má Hrňa někdy odejít z Třince, pak právě letos. Vsetínský odchovanec byl většinu kariéry věrný Třinci. V sezóně 2014/15 byl ale odeslán na hostování do Olomouce. V 18 zápasech zaznamenal 16 bodů a poté se stal nejlepším střelcem ligy. Od té doby byla jeho pozice u Ocelářů neotřesitelná. Letošní sezóna mu ale nevyšla, v základní části měl pouhé dva góly a jeho ice-time klesl na úroveň 13. útočníka. Podle všeho mu letos končí smlouva, získá tu další právě v Olomouci?

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.