čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Mora vyzvala v plecharéně lídra tabulky z Třince, ocelová pěst zmáčkla Kohouty těsně 1:2

Olomouc dnes poprvé v nové sezóně přivítal na svém ledě Oceláře z Třince. Mimo atraktivní hokej duel sliboval i premiéru souboje otce a syna Galvasových.

Od začátku byl hokej z obou stran velmi rozpačitý. Elektrizující vlna lidmi na tribunách projela až ve chvíli, kdy Kohouti hráli první přesilovku v první polovině třetiny, a to tehdy, kdy Strapáč jen těsně neusměrnil nahozený puk k levé tyči třinecké brány. Hned po skončení přesilovky domácích však byli Olomoučtí potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě a ocitli se sami v oslabení. Štěstí, že toho Třinečtí nevyužili. Na konci první třetiny měli Kohouti ještě jednu příležitost ke skórování v přesilovce po faulu na Eberleho, která dlouho vypadala, že bude nevyužita, pak však z pravé strany vystřelil Jaromeřský a puk propadl za Hrubcova záda po teči Viléma Buriana. 1:0.

Na začátku druhé třetiny měl Třinec k dispozici další přesilovku, nebyla však vůbec tak nebezpečná, jako vyhození domácích na konci oslabení, kterou zachytil Fořt, který vyjel právě z trestné lavici. Hrubec napoprvé zasáhl, puk mu však vypadl a Fořt se pokusil ještě zakončil. Bezúspěšně. Hru domácích poznamenalo za pár sekund další vyloučení, tentokrát Juraje Mikúše, Třinečtí však ani třetí oslabení domácích nevyužili. Až v druhé půli třetiny, přiznačně v oslabení, které způsobil podražením soupeře olomoucký Galvas, doslova dotlačili Oceláři puk za brankovou čáru, gól byl uznán Zbyňkovi Irglovi. 1:1.

Postupem času, jak zápas plynul, se aktivita přesunula spíše na třinecké hokejky. Ochozy i přesto hnaly domácí tým dopředu, i proto se možná Kohouti dostali k pár zakončením, které si však Hrubec pohlídal. Na druhé straně ukázal znovu Zbyněk Irgl svou šikovnost a zpoza branky podruhé v zápasu skóroval. Po celou třetí třetinu měl navíc Konrád fůru práce, Olomoučtí se dlouho nemohl dostat z obranného pásma. Nepomohlo jim ani vyloučení hostujícího Irgla. Brána zůstávala pro Kohouty zakletá.

I když se ještě v závěru snažili Kohouti vystupňovat svůj tlak, obrana Třince zůstala neochvějná. Nepomohla jim ani hra v šesti, a tak Mora dnes padla v plecharéně s Třincem poměrem gólů 1:2.

Čtěte více:

Autoři | Foto Marek Rigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.