pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Hokejisté Olomouce porazili Karlovy Vary, Konrád vychytal druhou nulu

Hokejisté Olomouce porazili v 17. kole extraligy Karlovy Vary 3:0 a oplatili tak soupeři porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně. Hanáci duel rozhodli ve druhé třetině, ve které vstřelili všechny své branky. Dvě z nich v početní výhodě. Gólman Branislav Konrád udržel podruhé v ročníku čisté konto.

Oba týmy po porážkách v předchozím kole pozměnily sestavy. Očekávaný úvodní tlak Olomouce hned nepřišel, Karlovy Vary byly nebezpečné v brejcích a více než Závorka byl v permanenci úvodní pětiminutovce domácí brankář Konrád. V 5. minutě ale mohli jít do vedení domácí, když nejprve Holec nedorazil sám před Závorkou vyražený puk a v dalším střídání netrefil odkrytou prázdnou branku Skladaný.

Další velká šance Kohoutů přišla v samotném závěru třetiny, Eberle ale trefil tyč. Druhá třetina začala trestem pro domácí a Konrád se musel činit při střelách Mullana a Sičáka. V přesilovce Olomouce pak netrefil odkrytou branku Varů Strapáč. I Energie trefila tyčku, když v oslabení málem potrestal chybu Jaroměřského Harkabus. V polovině utkání šla Olomouc do vedení ve dvojnásobné přesilovce, když se přesnou trefou prosadil Juraj Mikúš. V pokračující klasické početní převaze se parádně pod horní tyč trefil z úhlu Holec. Necelé dvě minuty před druhou pauzou našel přesně před brankou Skladaný volného Ráce, který svoji první brankou v sezóně zvýšil na 3:0.

Třetí dějství odstartovala dělovka Staňka od modré, kterou zastavila horní tyč karlovarské branky. V další velké šanci zastavil střelu Knotka betonem Závorka. Energie se v útoku na dlouho odmlčela, až v 50. minutě mohl snížit Rachůnek. Do jeho rány z mezikruží se obětavě vrhl obránce Ondrušek. V závěru si Hanáci výhru hlídali, stejně jako čisté konto pro Konráda. Olomouc si tak připsala druhou výhru z posledních osmi zápasů, Karlovy Vary dále čekají na první výhru na kluzištích soupeřů v sezoně. Energie je tak i nadále poslední.

"Dnes rozhodly naše proměněné přesilovky, pomohly nám vyhrát zápas. Vary měly ve druhé třetině jednu velkou šanci za stavu 0:0 a nedaly. My jsme měli štěstí, pak jsme tomu šli naproti. Ve třetí třetině jsme se snažili držet vedení a hlídat čisté konto. V Pardubicích jsme hráli špatně, asi možná nejhůře v celé sezóně, proto to byl dnes pro nás šestibodový zápas a jsme rádi, že jej vyhráli," poznamenal po zápase trenér HC Olomouc Jan Tomajko. 

"Přežili jsme se štěstím první třetinu, kdy byl tlak soupeře znatelný. Pak zápas sklouznul k mnoha vyloučením a my jsme si to prohráli vlastní nedisciplinovaností. Nabídli jsme soupeři šest přesilovek a jednu dvojnásobnou. Na to v současné době nemáme, abychom toto dokázali přežít. Máme mladé mužstvo, které když nedá šance, tak nezkušeností zápasy prohrává," dodal karlovarský trenér Jan Tlačil. 

Autoři | Foto Matěj Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.