pátek 19. dubna 2024 Rostislav

ANKETA: 7 posledních zápasů Mory - 7 jisker naděje na vyhnutí se play-out. Podaří se jim to?

58 bodů, dvanáctá příčka. Výchozí pozice pro posledních sedm duelů letošního ročníku hokejové Tipsport extraligy není pro olomoucké Kohouty bůhvíjak růžová. A přívětivý není ani los. Ztráta čtyř bodů na Plzeň, která se nachází v desítce představující zónu klidu, ale není nedostižitelná.

Oproti většině svých soupeřů má Olomouc jeden zápas k dobru. Právě tento jeden zápas může být v konečném součtu rozhodující.

Nejbližší zápas staví Moru před velkou výzvu. Vedoucí Tygři z Liberce jsou ve vzájemných zápasech letošní sezóny úspěšnější – dvě výhry v základní hrací době. Jen v úvodu extraligového ročníku dokázala Olomouc zvítězit v prodlužení 2:1.

Další utkání sehrají Olomoučtí před domácím publikem v neděli proti Chomutovu. Zde je vzájemná bilance pro Moru příznivější. Jedna výhra v základní hrací době, jedna prohra po šedesáti minutách a porážka 4:5 v prodloužení.

To, že los závěrečných sedmi kol Olomouci moc nepřeje, potvrzuje rovněž i dohrávka 18. kola na Spartě. I když. Pro Kohouty je tento zvučný soupeř letos symbolem úspěchu. S málokterým soupeřem z extraligy má letos Mora pozitivní bilanci. Výhra 3:2, prohra 1:5, ale hlavně nejčerstvější únorový skalp 4:2 v pražské O2 aréně dává olomouckým naději.

Následně hokejisté Mory pocestují do Hradce Králové, který se v tabulce nachází na třetím místě. To je naopak letošní postrach. Tři zápasy a pouhý jediný bod za prohru 3:4 v prodloužení.

A pak přijde z hlediska umístění pro Kohouty nejdůležitější zápas. V 50. kole přivítají doma Zlín, který je v tabulce o dva body před nimi, a tak bude takřka povinnost v tomto utkání nezaváhat. Všechny extraligové zápasy letos skončily výsledkem 3:1, ovšem dvakrát byli úspěšnější hokejisté z města Tomáše Bati, a tudíž logicky jen jednou Olomouc.

Předposlední kolo nabídne rovněž zajímavý souboj s Vítkovicemi. S nimi má zatím Mora negativní bilanci. Nejprve jim podlehla na domácím ledě 2:4, pak ostravský celek nad Olomoucí vyhrál 3:1. Až poslední střetnutí bylo pro olomoucké vítězné. Dokonce z toho byl debakl 5:0.

Závěr jak má být. Poslední kolo bude Olomouc hostit Kometu Brno. Ta před sezónou i během sezóny mohutně posilovala, nicméně body zatím sbírala spíše Mora. Nejprve za výhru 5:2 v Plecharéně a pak za vítězství 3:1 v Brně. Jen když se v sezóně týmy potkaly poprvé, tak Brno zvítězilo 5:3.

Nejvíce by Hanáci potřebovali ještě sehrát jeden zápas s Plzní a Mladou Boleslaví. Tito soupeři jsou totiž v desítce olomouckým hokejistům nejblíže, nicméně jim budou muset stačit zmíněná utkání, ve kterých se bude hrát o 21 bodů. Vše bude jasné 3. března, kdy se hraje poslední kolo.

Čtěte více:

Vyhnou se kohouti play-out?

Celkem hlasovalo33 čtenářů

Autoři | Foto David Superata, Matěj Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.