čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Co se dnes musí stát, aby se Kohouti dostali do předkola play-off? Matematika je neúprosná

Závěrečný díl dlouhodobé části určí také pořadí na čtvrtém až šestém místě a tím i složení dvou čtvrtfinálových dvojic. Jasno v tomto ohledu není ani v předkole, kde jedinou jistotou je sedmá příčka Chomutova.

Plzeň uhrála z předchozích tří vzájemných zápasů v sezoně jen bod. Ten by jí nyní stačil k udržení desáté příčky. „Musíme bezpodmínečně bodovat. Nevěřím, že ostatní týmy prohrají," řekl asistent Jan Hanzlík.

„Bude to těžké. Je už to vlastně takové play off. Ještě jsme s nimi v sezoně nevyhráli, tak to musíme zvládnout teď. Musíme si to uhrát. Budeme se soustředit jen na svůj zápas a na ostatní se v průběhu nekoukat," doplnil bek Lukáš Pulpán.

Olomouc na poslední chvíli honí předkolo play off, ani výhra v domácím utkání proti Brnu jí ale nemusí stačit. Hanáci potřebují plný bodový zisk a zároveň porážku Plzně na Spartě v základní hrací době a jakoukoliv ztrátu Zlína s Karlovými Vary.

„Už je to tak, že to nemáme ve vlastních rukou. Ale dokud je nějaká naděje, chceme se o to pokusit, i když to bude složité. Ale chceme základní část na domácím ledě zakončit výhrou a uvidíme, na co to bude stačit," řekl olomoucký asistent Jan Tomajko.

Kometa si úterní výhrou nad Chomutovem definitivně zajistila postup do čtvrtfinále. „Po našem výborném výkonu z hráčů spadl stres. V každém případě se chceme v Olomouci prezentovat kvalitní hrou. V naší sestavě budou chybět hráči, kteří bojovali v předcházejících kolech se sebezapřením a zdravotními problémy. Dáme jim čas na doléčení potíží, nahradí je mladíci," uvedl asistent trenéra Kamil Pokorný. Na marodce Komety jsou obránci Krejčík, Štencel, Král a útočníci Čermák se Zaťovičem.

Po výhře v Hradci Králové má Zlín stále naději na postup do předkola play off. Jenže při dvoubodové ztrátě na Plzeň má se Západočechy kvůli skóre horší bilanci vzájemných utkání. Berani tak nutně potřebují plný bodový zisk a zároveň, aby Plzeň v Praze vyšla naprázdno.

„Situaci nemáme ve svých rukou, ale možnost stále existuje. V každém případě uděláme maximum pro výhru," řekl trenér Robert Svoboda. „Doufám, že si Sparta po prohře v Karlových Varech spraví chuť domácí výhrou nad Plzní. Budeme Spartě na dálku fandit," dodal obránce Tomáš Žižka.

Karlovy Vary už se soustředí na udržení extraligy. Baráž se zdá být neodvratná. Na dvanáctou Olomouc ztrácejí 20 bodů a mohou se stát druhým jistým účastníkem baráže spolu s posledními Pardubicemi už po základní části, neboť v následné skupině o 11. až 14. příčku bude hrát každý z týmů jen šestkrát, tedy o 18 bodů.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.