pátek 26. dubna 2024 Oto

Shledání otce se synem! Lukáš Galvas bude hrát v Olomouci

Před loňským prvním vzájemným zápasem Kohoutů a Ocelářů z Třince se pomalu nemluvilo o ničem jiném. „Sedmnáctiletý hráč Mory Jakub Galvas nastoupí proti svému tátovi,“ psalo se tehdy v médiích. Teď dochází ještě k větší senzaci. Lukáš Galvas přestupuje do týmu Kohoutů, kde si splní to, o čem sní většina otců. Zahraje si po boku syna.

Po Vítkovicích, Karlových Varech, Zlínu a samozřejmě Třinci si tak osmatřicetiletý bek zahraje v extralize také za Olomouc, ve které bydlí. V poslední sezóně si připsal velký hokejový milník, když odehrál 1000. utkání v nejvyšší české soutěži.

V loňském roce dokázal Třinec Olomouc porazit ve všech čtyřech zápasech. „Táta říkal, že bychom to měli do příště zlepšit, tak doufám, že ještě následující sezónu bude hrát, abych ho mohl porazit, a utnout tak tu nepříjemnou sérii,“ řekl v dubnu v rozhovoru pro Olomouckou drbnu Jakub Galvas. 

Porazit svého otce se mu v příští sezóně určitě nepovede, nicméně za těchto okolností to mládežnického reprezentanta mrzet rozhodně nemusí.

Čtěte více:

Autoři | Foto facebook HC Oceláři Třinec, Karolina Martinková - hc-olomouc.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.