čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VIDEO: Liberecký Ševc dostal za ostrý zákrok na Holce třízápasovou stopku

Z pátečního zápasu kohoutů proti bílým tygrům z Liberce se jen těžko vzpamatovával útočník Miroslav Holec, který inkasoval ostrý atak od libereckého Ševce kolenem. Ten dostal přímo v zápasu pětiminutový trest. Nyní Český svaz ledního hokeje potrestal Ševce dodatečně stopkou na tři zápasy.

„Po prostudování videozáznamu shledal Karel Holý, předseda disciplinární komise ELH, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče. V okamžiku, kdy hráč zjistil, že kotouč nezíská, vystrčil pravé koleno do směru jízdy protihráče, který se neúspěšně pokusil blížícímu se střetu vyhnout pohybem do středu hřiště. Při rozhodování předseda disciplinární komise ELH zohlednil, že hráč měl dobrý přehled o situaci a dostatek času reagovat, přesto neučinil nic, aby se zákroku vyhnul nebo minimalizoval jeho následky," píše se na webu Českého svazu ledního hokeje.

Martinu Ševcovi byl tak vyměřen trest zastavení činnosti na tři další zápasy, přičemž přihlédl jak k tomu, že protihráč v důsledku zákroku utkání nedokončil, tak k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Odkaz na záznam zákroku najdete zde.

Autoři | Foto repro youtube.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.