středa 24. dubna 2024 Jiří

FOTOGALERIE: Kohouti přehráli doma tygry z Liberce 4:1, krásnými góly se zaskvěli Laš a Burian

Hokejisté Olomouce porazili ve 30. kole extraligy Liberec 4:1. Hanáci vedli ve 14. minutě už 2:0, nakonec porazili doma Bílé Tygry i podruhé v sezoně o tři góly. Olomouc bodovala posedmé z posledních devíti utkání, ale poprvé za toto období získala všechny tři body. Severočeši naproti tomu vyšli počtvrté z posledních šesti vystoupení naprázdno a během této série získali jen čtyři body.

Olomouc nastoupila bez pěti hráčů základní sestavy, chyběli jí hned tři centři. V sedmé minutě přesto předvedli Kohouti parádní akci: Staněk rozehrál do křídla Burianovi, který našel Skladaného na středu kluziště a slovenský útočník rychlým bekhendem překonal svého krajana v brance Bílých Tygrů Januse. Hosté zahrozili tlakem první formace proti čtvrté lajně Olomouce. Konrád ale zpacifikoval oba dva Jelínkovy bekhendové pokusy.

Další branka Hanáků přišla v přesilové hře. Od modré čáry vypálil z přihrávky Vyrůbalíka Laš a Janus máchnul lapačkou do prázdna. Bílí Tygři se snažili do konce třetiny snížit a byli blízko, ale po Jánošíkově nahození a teči trefil puk Konráda. Hosté navíc hráli přesilovku, jenže špatně a Strapáč se Skladaným málem skórovali v oslabení.

„Dnes se nám konečně podařilo vstoupit do zápasu dobře a hlavně vést o dvě branky. Ve druhé části byl zápas hodně rozbitý častými vyloučeními, nikdo nebyl moc v tempu," uvedl domácí útočník Marek Laš.

Ve druhé části hráli hosté přesilovku čtyři na tři a Kvapil trefil spojnici. Domácí odpověděli také v početní převaze, po akci Strapáče s Mrázem zůstal sám před Janusem Jakub Galvas, liberecký brankář dobře zasáhl. Zápas pak rozdrobila častá vyloučení. V polovině duel byl blízko snížení Redenbach, který těsně minul po Jánošíkově nahození.

Závěrečná třetina začala snížením Liberce, když olomoucké obraně ujel Lakatoš a nad lapačku Konráda skóroval. Bílí Tygři stáhli sestavu na tři formace a vytvořili si trvalejší tlak. V přesilovce při vyloučení Laše podržel domácí při šanci Redenbacha Konrád.

Kohouti se ubránili a v 52. minutě z brejku zvýšil znovu na rozdíl dvou branek Burian. „Liberec do toho dal v poslední třetině všechno a hodně nás tlačil, podržel nás tam Konrád. Definitivně rozhodla branka na 3:1, co ji dal Vilda Burian, pak se kluci uklidnili a dotáhli to k vítěznému konci. Nebyli jsme dnes lepší, o to více nás těší, že máme tři body," pochvaloval si domácí kouč Zdeněk Venera.

Liberec zkusil už tři minuty před koncem hru bez brankáře, Olomoučtí ale odolali a Káňa navrch přidal čtvrtý gól. „Pořád se to opakuje. Z první šance soupeře inkasujeme, pak tlačíme do kopce a kotouče se nám neodrážejí tak, jak by měly. Asi i proto, že tomu nejdeme dost naproti. Po gólu na 1:2 jsme zatlačili Olomouc do obrany, ale vyrovnat se nám už nepodařilo a zase jsme inkasovali. Chtěli jsme ze dvou venkovních duelů na Moravě šest bodů, nemáme ani jeden. Oba duely byly vyrovnané, ale bohužel nemáme nic," mrzelo kouče poražených Filipa Pešána.

Foto Michaela Valsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.