pátek 26. dubna 2024 Oto

Olomoučtí sledge hokejisté si o bronz nezahrají, dvougólové vedení promarnili

Strhující duel o postup do zápasu o bronz se odehrál mezi Olomoucí a Karlovými Vary. Matematika před zápasem byla jasná. Hanáci museli získat tři body, aby bojovali na začátku února o cenný kov.

A dvě třetiny jim plán vycházel. Například již po šestnácti sekundách uspěl při přečíslení Miloš Večerek. Na druhé straně mohl vyrovnat Berger, ten však nedokázal zvednout puk nad Černocha. Žraloci si i nadále v úvodní třetině tvořili více šancí, jenomže ani Geier vyrovnat nedokázal.

V prostředním dějství se s góly roztrhl pytel. Nejdříve na 2:0 zvýšil Jedlička. Nepříjemnou situace Vary rychle vyřešily, kontaktní branku již za minutu přidal střelou z první Geier. Ve 28. minutě však Hanáci zase bušili na brány duelu o bronz, na 3:1 totiž upravil Stašák. Žralokům v ten moment vysychal rybník, trochu vody do něj však ještě do pauzy gólem na 2:3 nalil Wágner.

V úvodu třetího dějství rozhodly o vítězi dvě slepené branky hostů. Nejprve střelou z úhlu srovnal Berger, tentýž hráč za minutu ránou do horního rohu určil konečný stav utkání 4:3 pro Karlovy Vary.

Karel Veselý (trenér Olomouce): „Špatně se mi to hodnotí, protože za stavu 3:1 jsme si řekli, že to prostě musíme ubránit. Dostali jsme před koncem druhé třetiny kontaktní gól. Výkon ve třetí třetině si musíme rozebrat, protože dnes se rozhodovalo o výsledku sezóny a my jsme to nezvládli. Museli jsme vyhrát, nevyhráli jsme. Jsem z toho zklamaný, některé věci se mi nelíbily. Vary nebyly lepší, ale vyhrály. Měly tam Geiera, který byl výborný. Naši kluci neplnili, co měli a nevydali ze sebe vše, co umí.“

Jiří Berger (útočník Karlovy Vary): „Hodně těžký zápas, Olomouc ukázala, že jim to letos jde a dlouho nad námi vedli. Zápas jsme nakonec dokázali otočit, i když víme, že se štěstím.“

Tisková zpráva

Štítky sport, sledge, hokej, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.