pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Irgl sestřelil na úvod extraligy Karlovy Vary dvěma góly, kohouti nakonec vyhráli 4:1

Hokejisté Olomouce vstoupili do nového ročníku extraligy výhrou nad nováčkem Karlovými Vary 4:1. Dvěma góly zařídil úspěch Hanáků útočník Zbyněk Irgl, který v 25. minutě vstřelil i vítěznou branku.

Do první velké šance se dostal v sedmé minutě hostující Flek, ale samostatný únik neproměnil. V polovině úvodního dějství domácí Švrček orazítkoval tyč. V 11. minutě po nahrávkách Ondruška a Koloucha otevřel skóre Irgl.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, když ve 22. minutě vyrovnal Beránek. Nerozhodný stav vydržel pouze tři minuty. Na 2:1 zvýšil opět Irgl, který po samostatné akci znovu překonal Novotného. Ve 28. minutě osamocený Tomeček tečoval puk jen mimo branku. Střely hostů se domácím dařilo blokovat.

V úvodu třetí třetiny byly aktivněji Karlovy Vary, ale Kohoutovu střelu ve 45. minutě v přesilovce Konrád chytil. O pár minut později se v šanci objevil domácí Kolouch, který ale vystřelil vedle. Neuspěl ani Vyrůbalík.

Pojistky vedení se Olomouc dočkala v 51. minutě, kdy proměnil Ondruškovu přihrávku Kolouch. Hned za 68 vteřin dovršil výsledek Knotek. Minutu před koncem mohl skóre ještě upravit karlovarský Kverka, ale neuspěl.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.