pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Sobota ve znamení sportu – Sigma poměří od třetí hodiny síly s Duklou, kohouti od pěti bojují proti Kometě

Sobota 22. září je pro Olomouc sportovním dnem. Od tří hodin na Andrově stadionu poměří síly Sigma s Duklou, hned od pěti se na domácím ledě budou snažit Kohouti urvat vítězství nad Kometou Brno.

Už od tří hodin bude hrát předposlední SK Sigma Olomouc proti poslední Dukle Praha. „Dukla není mužstvo, které by bylo smířené se sestupem, to všichni viděli v utkání s Libercem. Bylo to hodně podobné jako naše utkání v Příbrami. Liberec byl v první půli lepší stejně jako my v Příbram i a Dukla udeřila v druhém poločasu z první akce. Na Duklu přišel nový impulz v podobě Romana Skuhravého, ale já se teď nechci dívat na ně, my se musíme dívat na sebe. Jsme schopni kohokoliv přehrát a je to jen o nás. Nepracujeme na ničem jiném, než abychom přenesli věci z tréninku do zápasu, respektive z těch velkých zápasů typu Plzně, Slavie, pohárů. Aby to prostě hráči dostali do zápasů, které jsou v uvozovkách menšího charakteru, ale o to důležitější. Tahle utkání musíme zvládat a jinak než stejným přístupem jako v těch velkých zápasech to nejde. Myslím, že všichni hráči udělají vše pro to, abychom tady tři body získali," řekl trenér Sigmy Jílek.

Dnešní dohrávka mezi dosud stoprocentně úspěšnými týmy Olomouce a Brna uzavře 3. kolo hokejové extraligy. Hanáci mají zatím nad Kometou navrch, ale jen díky skóre. Při plném bodovém zisku oba celky za předchozí dvě utkání sedmkrát skórovaly, Olomouc dostala tři góly, Brno inkasovalo čtyřikrát. Ačkoliv je Kometa šampionem předchozích dvou sezon, v Olomouci pětkrát za sebou prohrála. Olomouci vyšel start nového ročníku na výbornou a po domácí výhře s Karlovými Vary předvedla obrat v Třinci. Trenér Zdeněk Moták ale úvod nepřeceňuje. "Samozřejmě, že jsme spokojeni. Každý tým se k začátku upíná, proto jsme rádi, že se nám to bodově podařilo, ale musíme v tom pokračovat. Utkání s Kometou bude dalším velmi náročným testem naší formy," řekl jeden z dua olomouckých trenérů.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sigma Olomouc, HC Olomouc, fotbal, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.