pátek 26. dubna 2024 Oto

Dukla Jihlava padla počtvrté, Mora jde do baráže!

Hokejoví fandové v Olomouci se mají nač těšit! Mora si stejně jako loni zahraje atraktivní baráž o účast v extralize! Hanáci ve včerejším pátém semifinále první ligy porazili na domácím ledě Jihlavu 5:2 a celou sérii vyhráli 4:1 na zápasy.

Dvanáctikolová baráž začne ve středu 26. března za účasti extraligových týmů Kladna a Chomutova a týmů první ligy -  Olomouce a Mladé Boleslavi. Účast mezi elitou pro příští sezonu si zajistí dvě nejlepší mužstva.
 

Páté semifinále mezi Morou a Duklou začalo z obou stran opatrně, i když domácí měli šanci už ve 20. sekundě. Ostřížek ale Ritticha nepřekonal a v dalších minutách pak důsledné obrany útočníky do větších možností nepouštěly. V 8. minutě se dočkalo olomoucké publikum. Selingr našel Ostřížka a tomu stačilo nastavit hůl a tečovat puk do prázdné branky. Podruhé Olomouc skórovala při vyloučení Kuřítka. Knotek připravil puk kapitánu Bartoňovi a ten čistým průstřelem nedal Rittichovi šanci.

Ve druhé třetině pokračovali domácí ve své cestě do baráže. Bartoň měl volno od modré, jeho tvrdou střelu Rittich vyrazil, ale na dorážku Vodného byl už krátký - 3:0. Na sekundu přesně v polovině duelu hosté snížili, v přesilovce pálil od modré přesně Dobrovolný. Ve 35. minutě využila Jihlava další přesilovku díky Podlipnikovi a po snížení na 2:3 se rýsovalo drama. Více než čtyři tisícovky diváků tak čekaly hodně nervózní minuty. Jihlava srdnatě bojovala až do konce. Naštěstí pro domácí ovšem její snažení utnul v 57. minutě Pekr, který z brejku zvýšil na 4:2. Dukla pak zkusila ještě power play, ale Pekr druhým gólem zpečetil výhru.
 

Autor: L.Behigerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.