středa 17. dubna 2024 Rudolf

Hokejisté Olomouce deklasovali Vítkovice 9:1, zářil útočník Hrňa

Hokejisté Olomouce porazili v 8. extraligovém kole Vítkovice vysoko 9:1. Nováček mezi elitou vedl po druhé části, v níž stihl nastřílet pět branek, už 8:1. Útočník vítězů Erik Hrňa si připsal pět kanadských bodů za dva góly a tři finální přihrávky. Dalších pět hráčů Kohoutů si připsalo po třech bodech.

"Takový zápas jsem mezi muži ještě nehrál, naposledy v juniorce," řekl Hrňa s úsměvem. "Vítkovice měly nepodařené utkání, nevím, co měly za zádrhel, dávaly nám spousty prostoru, čehož jsme naštěstí využili. Měl jsme tam hodně známých kluků, Rosťa Marosz si ze mě dělal srandu, že mi to proti nim střílí," doplnil Hrňa.
   

"Hodnotí se mi dobře. Hráli jsme od začátku dobře, bruslili jsme, sice soupeř vyrovnal smolným gólem, ale hráli jsme dál. Od stavu 4:1 se k nám odrážely puky, padly tam i pěkné branky," pochvaloval si domácí kouč Jiří Dopita.
   

Olomoučtí trenéři Petr Fiala s Jiřím Dopitou měli v sestavě uzdraveného Skrbka, do sestavy se vrátil i Zuzin. Hosté přivítali zpět marody brankáře Dolejše s útočníkem Oleszem.
   

Kohouti začali velmi aktivně. V prvním střídání pálil těsně nad Dlouhý a v třetím už se po akci Cibáka prosadil nejproduktivnější hráč Mory Rác. Hosté našli rychle odpověď. Olezsovu teč ještě Vošvrda chytil, ale na Vandasův pokus už neměl. V 15. minutě šli Hanáci opět do vedení, Mataiovu parádní přihrávku poslal do prázdné branky Hrňa. Při vyloučení Romana už na 3:1 zvyšoval po teči Vyrůbalíkovy rány Laš.
   

Ve druhé části měli první šanci domácí, Skrbek po přiťuknutí Diviše těsně minul Dolejšovu branku. Ve 28. minutě už Hanáci vedli o tři branky: Skrbek našel Ráce, slovenský expres ujel hostujícím bekům a překonal Dolejše. A góly do vítkovické branky padaly dál. Skrbek opět asistoval a Buc zvýšil na 5:1.
   

Hosté vystřídali Dolejše Šindelářem a vzali si oddechový čas. Ve 35. minutě padla šestá olomoucká trefa - Cibákovu ránu dorazil za Šindeláře Matai. Vítkovice byly zralé na ručník. Skrbek zvyšoval ranou od modré čáry na 7:1, osmý zásah pak přidal opět Hrňa a Vítkovičtí se museli hodně těšit do kabiny.
   

Třetí část začala Olomouc přesilovkou, kterou hned zkraje využil Cibák. Pak Vítkovice přece jen trochu zlepšily hru a měly i šance, jenže Roman těsně minul Vošvrdovu branku. I Olomouc měla možnosti k desáté brance, ale Rác s Jerglem nemířili ve svých šancích přesně.
   

"Musíme pokračovat v poctivých výkonech. Každý zápas začíná od nuly. Venku hrajeme slušně, ale nebodujeme, proto chceme přenést tyto výkony i ven. Doma tomu jdeme naproti, diváci nás ženou. A byli odměněni tímto výsledkem. Hrajeme kolektivně a je jedno, kdo se na výsledku podílí. A je jedno, jestli rozhodne jedna, nebo více pětek," prohlásil Dopita.
   

"Musíme se k porážce postavit čestně. Domácím vyšel zápas výborně. Věřím, že takový zápas nezopakujeme. Byl tu špatný přístup ke hře. Hokej se hraje na ledě, ne v kabině. Na ledě musí být odevzdaný nějaký výkon," zlobil se jeho protějšek Peter Oremus.
   

"Těžko dnes hledat slova. Nevím, co na to říci. Byli jsme horší v rozehrávce, napadání, agresivitě, střelbě, snad ve všem. Byli jsme týden za nimi. Už rozehrávka byla hrozná, nic se k nám neodrazilo. Můžeme být jen rádi, že to máme hodinu domů, ne jako Zlín sedm hodin po náklepu z Litvínova," doplnil ho útočník Rostislav Olesz.

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.