úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Kohouti konečně vyhráli, nadělili Motoru tři branky

Po třech prohrách se v barážové bitvě opět mohlo slavit v Olomouci vítězství, Mora na domácím ledě uhájila vítězství 3:0 nad Českými Budějovicemi. Kohouti tak poskočili s deseti body na třetí místo barážové tabulky.

Nejen, že Kohouti po sérii třech proher vyhráli na domácím ledě, svým výkonem potěšil i golman Tomáš Vošvrda, které udržel čisté konto. Dva góly vstřelili Hanáci v rozmezí 29 sekund ve 40. minutě.

"Jsem rád, že jsme zlomili sérii proher. Šli jsme tomu pořád naproti a v tomto přístupu musíme pokračovat. Musíme bodovat dál, ještě není konec a pořád zbývá pět zápasů. Musíme být pokorní. Nemůžeme si říkat, že nám jeden zápas pomůže," řekl po zápase trenér domácích Jan Tomajko, který si pochvaloval, že se domácím osvědčily výrazné změny v sestavě.

Úvod duelu byl hodně opatrný. Pozornost českobudějovického brankáře Bláhy vyzkoušel Vyrůbalík, ale neuspěl. V 7. minutě byl vyloučen Kucharczyk, hosté však přesilovou hru nevyužili. Velkou šanci otevřít skóre při Boháčově vyloučení Herman, trefil však brankáře soupeře. Podobnou gólovku jako Herman měl i Patera, ale Bláha opět srazil betony včas.

Ve druhé části pokračovali domácí v souvislém tlaku. Obrovskou možnost měl opět Patera, který se posunul do první formace. Olomouc měla převahu, Bláha však chytal výborně. Poradil si s pokusem Kucharczyka i Ondruška. V závěru prostřední dvacetiminutovky se ale domácí prosadili.

Lašovu střelu Bláha vyrazil a Skrbek letící puk dostal do branky. Osmnáct sekund před koncem přidali Kohouti druhý gól. Matai nahodil puk na Bláhu, Patera jej tečoval a českobudějovický brankář nestihl zasáhnout. Hned na začátku třetí třetiny se prosadil při přesilovce pět na tři Houdek a o výhře domácích nebylo pochyb.

"Zaplaťpánbůh za to, že jsme dali dvě branky v závěru třetiny, protože jinak mohl Motor skórovat, což by nás hodně srazilo. Dnes jsme ale podali výborný výkon. Musíme pořád sledovat hlavně svoje výkony a nedívat se na tabulku," řekl obránce Pavel Skrbek.

Hanáci měli i poté více ze hry, Motor s k ohrožení Vošvrdy příliš nedostal. V samotném závěru byl blízko snížení Rob, ale olomoucký brankář, kteří nastoupil v baráži poprvé, byl pozorný. České Budějovice tak na Hané prohráli a nenavázali na předešlé dvě barážové výhry.

"Dnes jsme nepředvedli výkon hodný baráže. Bylo to jako den a noc oproti předešlému zápasu před dvěma dny. Neukázali jsme vůbec nic z toho, co umíme. Jediným plusem je to, že už to nemůže snad být horší a v pátek snad zahrajeme lépe," řekl trenér hostů Radek Bělohlav.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.