úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Kohouti znovu vyhráli a přeskočili v tabulce poraženou Slavii

Hokejisté Olomouce porazili v dnešním utkání 9. kola baráže o extraligu Slavii těsně 2:1 a přeskočili Pražany v tabulce. Zatímco Hanáci jsou hned za Chomutovem druzí pouze kvůli horšímu skóre, slávisté se propadli na nepostupovou třetí příčku a mají na oba celky dvoubodové manko.

Vítězný gól vstřelil v polovině zápasu útočník Tomáš Rachůnek, jenž zvyšoval na 2:0. Hosté stihli pouze snížit. Kohouti vstoupili do utkání velmi dobře. Dvě rány Staňka od modré čáry udělali v obraně Slavie velkou paseku. Furch chytil jistý gól při dorážce Rachůnka. Pak měla dvě šance Slavia. Jednou z dorážky, podruhé při akci dva na jednoho. Vošvrda svůj tým podržel hlavně při ráně Čermáka. Pak opět převzali otěže duelu Hanáci. Rachůnek trefil tyč a Řípu vychytal skvělý Furch. V závěru šli hosté za katr a domácí obrovský tlak konečně proměnili v úvodní trefu. Ránu Staňka posunul před brankoviště Knotek a Kucharczyk uklidil puk do sítě.

Ve druhé části hráli Kohouti hned v úvodu přesilovku a Skrbek trefil tyč, další dvě šance měl "spalovač dne" Rachůnek. I Mora přežila oslabení, na druhé straně pak málem překonal Furcha Matai, který ani nevěděl, jak střelu olomouckého forvarda chytil. Poté ovšem Marosz nabruslil z křídla do skrumáže před branku, volný puk poslal do volné branky Rachůnek a protrhl tak svou smůlu. Pak předvedl fantastický zákrok Vošvrda, když skvěle vychytal útočníka hostí Babku.

Třetí třetinu ale začali hosté lépe. Při vyloučení Vyrůbalíka hráli domácí omylem ve třech a toho využil ke snížení zkušený Vlasák. Možnému zvýšení vedení Mory pak zabránil při obrovské šanci Dlouhého Furch. Brankář Slavie držel svůj tým, vychytal i nájezd Marosze. Vošvrda pak lapil ojedinělý brejk hostí, když vyrazil lapačkou střelu Sklenáře. Slavia měla v závěru velký tlak, Kohouti padali do střel a odolávali. Hostující trenér Beránek pak odvolal Furcha a hosté hráli bez brankáře: Sklenář byl sám před brankou, jenže přestřelil. A Hanáci už tři body ubránili.

 

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.