čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Moru čeká zápas na život a na smrt - urve na domácím ledě výhru s Motorem?

HC Olomouc se v úterý od 18 hodin postaví na svůj vlastní led a pokud chtějí dále pomýšlet na extraligu, měli by tento duel vyhrát a získat tak tři cenné body. V opačném případě by měla už Mora nůž na krku, navíc by ji v osmém kole čekal namotivovaný Chomutov.

Současná situace už je i tak pro olomoucký celek dosti pochmurná. Nachází se na samotném chvostu barážové tabulky se sedmi body, nad ní sídlí úterní soupeř Kohoutů Motor České Budějovice s osmi body. Chomutov je s deseti body druhý, první příčku hájí pražská Slavia, která má bodů jedenáct.

Olomoučtí hokejisté se do prvního barážového týdne sice vrhli s vervou, elán jim ale nevydržel. V druhém týdnu se jim ze třech zápasů nepodařilo urvat ani bod. V Praze je o body obrala Slavia vítěstvím 2:1, v Budějovicích prohrála Mora těsně 4:3 a na domácím ledě podlehla Chomutovu vysoko 2:5. Pokud chtějí Olomoučtí pomýšlet na extraligu, čekají je dnes a v nejblizších dnech osudové zápasy.

Reputaci si mohou Kohouti napravit před domácím publikem už dnes proti rozjetému Motoru České Budějovice. Ten v posledních dvou zápasech vyhrál, napřed doma právě proti Olomouci, a pak vytrhl tři body z náruče slávistických hokejistů v Praze. Největší hrozbou Motoru je v současné době její útočník Tomáš Nouza, který v šesti zápasech nadělil čtyři branky, a na další čtyři přihrál svým spoluhráčům.

Do konce baráže je v sázce 18 bodů, a je jen na olomouckých Kohoutech, kolik si jich nechají pro sebe. Podle samotných hráčů je klíčovým momentem pohlídání si vstupu do zápasu, který se jim v posledních duelech vůbec nepovedl.

Autor: L. Behingerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.