sobota 20. dubna 2024 Marcela

Moru v přípravě prověří český vicemistr i tým z KHL

První dny přípravy na extraligou sezonu mají za sebou hokejisté Olomouce. Nováček soutěže bude až do konce června nabírat kondici v domácích podmínkách. Součástí úvodní fáze bude tradiční soustředění v Jeseníkách. „Na osvědčeném modelu nic neměníme. Kluky čeká několik těžkých cyklistických etap,“ uvedl sportovní manažer Olomouce Josef Podlaha.

Úvodní seznamovací část přípravy vystřídá od začátku příštího týdne dvoufázový tréninkový dril. „Chceme být na extraligu dobře nachystaní. Kluci mají před sebou obrovskou výzvu. Věřím, že to zvládneme,“ přeje si majitel klubu Jiří Dopita.
Na konci července Mora zahájí sérii jedenácti přípravných zápasů a mezi soupeři fanoušci naleznou atraktivní jména. Zajímavé bude měření sil s Kometou Brno nebo Dynamem Minsk, týmem Kontinentální hokejové ligy.


V průběhu přípravy bude vedení klubu pracovat na získání dalších posil. Na zkoušku přišel z Karlových Varů útočník David Buc. Jednání o hráčích probíhají například s extraligovým Třincem. „Nechceme nic uspěchat. Něco je už rozjednaného. V každém případě půjde o hráče, kteří zapadnou do kabiny,“ uvedl Dopita.

Program herní přípravy HC Olomouc
29. července: Třebíč – Olomouc
31. července: Třinec – Olomouc
7. srpna: Olomouc – Dinamo Minsk
12. srpna: Olomouc – Pardubice
14. srpna: Pardubice – Olomouc
19. srpna: Olomouc – Kometa Brno
21. srpna: Kometa Brno – Olomouc
26. srpna: Olomouc – Nitra
28. srpna: Skalica – Olomouc
2. září: Nitra – Olomouc
5. září: Olomouc – Skalica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.