pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Motor schytal od favorizované Olomouce debakl

Krize budějckých hokejistů nebere konce. Šestou porážku v řadě přichystala Jihočechům olomoucká Mora, průběžně druhý celek prvoligové tabulky, která základ svého vysokého vítězství položila gólovou smrští v úvodu zápasu. Sen postupu do play off se tak Motoru hodně vzdaluje.

Hanáci začali velmi aktivně, když ospale hrající Motoráky potrestali v sedmé a osmé minutě brankami Matěje Pekra, Pavla Selingra a Jana Knotka v rozmezí pouhých 66 sekund! Hostující gólman Dominik Halmoši se tak na ledě moc neohřál a jeho místo pochopitelně zaujal Hynek Kůdela.

Do sirény o sobě dali vědět i budějčtí hráči, jenže opět doplatili na svou prachbídnou produktivitu, a tak Olomouc vedla po první třetině bezpečně a zcela zaslouženě 3:0.

Trápení týmu trenéra Petra Rosola trvalo i v prostřední dvacetiminutovce, kdy gólem do šatny ještě zvýšil na propastný čtyřbrankový rozdíl svou druhou trefou středečního večera v přesilovce Matěj Pekr. To světelná tabule ukazovala čas 39:32.

Dva velké hřebíky do motorácké rakve zatloukli znovu v rychlém sledu za sebou Aleš Jergl a Radim Kucharczyk, kteří krátce po začátku poslední periody zvýšili na 6:0.

Čisté konto domácímu brankáři Tomáši Vošvrdovi překazil na začátku 47. minuty Zdeněk Šperger, jenž alespoň smazal nulu na straně Českých Budějovic.

Až Jihočeši odehrají sobotní utkání doma proti Havířovu (začátek v 17 hodin), bude do konce základní části soutěže zbývat poslední čtvrtina. Aktuálně však ČEZ Motor ztrácí na osmou příčku, zajišťující účast v play off, třináct bodů. Budějčákům tak reálně hrozí boje ve skupině o udržení.

HC Olomouc - ČEZ Motor České Budějovice 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Pekr (Řípa, Diviš), 8. Selingr (Janáček), 8. Knotek (Rác), 40. Pekr (Řípa), 44. Jergl (Ondrušek), 45. Kucharczyk (Herman) - 47. Šperger (Bárta). Rozhodčí: Vampola - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 1323.

HC Olomouc: Vošvrda (Halász) - Houdek, Ondrušek, Kadela, Janáček, Bartoň, Staněk, Drtil - Pekr, Diviš, Řípa - Kucharczyk, Herman, Selingr - Rác, Knotek, Rufer - Jergl, Kindl, Vodný. Trenéři Petr Fiala a Jiří Dopita.

ČEZ Motor České Budějovice: Halmoši (8. Kůdela) - Kotaška, Pavlíček, Chmelíř, Prokop, Vráblík, Kasík, Kříž - Kotalík, Ferebauer, Bárta, Šachl, Skuhravý, Ondřej, Šperger, Kňazev, Kuchejda, Rob, Boháč, Melka. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 38. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Havlíčkův Brod, 5. Litoměřice, 6. Třebíč, 7. Havířov, 8. Benátky nad Jizerou, 9. Šumperk, 10. Ústí nad Labem, 11. Kadaň, 12. Beroun, 13. ČEZ MOTOR, 14. Most.

Autor: Pavel Kacerovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.