pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomouc i potřetí porazila Liberec a ukončila sérii porážek

Hokejisté Olomouce i potřetí v sezoně porazili Liberec, tentokráte 2:0 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Čistým kontem se na úspěchu nováčka soutěže ve 32. kole podílel brankář Jiří Trvaj.

"Dnes nebyla vůbec důležitá ta moje nula, ale hlavně to, že jsme vyhráli. Máme tři body a už to bylo dlouho, co jsme naposledy zvítězili. Za výkon celého týmu jsme si to podle mého zasloužili. Celý zápas jsme hráli výborně dopředu a dozadu," pochvaloval si Trvaj, který si připsal 38 zákroků.

Domácím ze sestavy vypadl zraněný obránce Majeský, na defenzivě se to ale neprojevilo. Do první šance utkání se dostal hostující Vampola, který řešil situaci dva na jednoho ranou, s níž si Trvaj poradil. Na druhé straně zkoušeli pozornost Lašáka útočníci Rachůnek s Bucem, ani oni ale neuspěli.

Ve 13. minutě pak zakroužil v útočné třetině Marozs, s jeho bekhendem si slovenský gólman v dresu Tygrů opět poradil. Po Fillipiho akci pak na druhé straně podržel domácí tým gólman Trvaj, který chytil dorážku Balaštíka.

Druhou třetinu začali domácí tlakem, Lašák však v přesilovce pochytal střely Buce a Ondruška. Skóre nedokázal otevřít ani Radivojevič, který nepřelstil Trvaje.

V polovině duelu hráli domácí přesilovou hru, Škůrek prostřelil od modré Lašáka a posunul Olomouc do vedení. Po zbytek druhé části se hrál vyrovnaný hokej, až v jejím závěru podnikli výpad do obrany Tygrů Zuzin s obráncem Vyrůbalíkem, který 34 vteřin před druhou pauzou zvýšil na 2:0 pro Kohouty.

Třetí část začala přesilovou hrou Bílých Tygrů, Trvaj se opět vyznamenal při pokusech Jasse a Vampoly. Domácí se ubránili a obranou středního pásma dlouho nepouštěli hosty do své třetiny. Z brejků pak sami hrozili. Lašák si však poradil s pokusy Knotka i Rachůnka. V závěru měl Liberec ještě dvakrát početní převahu, ale obětavě bránící domácí zápas dovedli do vítězného konce.

"Příčina prohry v našem případě je jednoduchá - nedokázali jsme vstřelit gól. Je možné, že jsme měli větší počet střel i více šancí v první třetině, ve druhé dvacetiminutovce jsme mohli i vyrovnat, ale to není nic platné, pokud nedáte gól," konstatoval po utkání kouč hostů Milan Černý.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.