středa 24. dubna 2024 Jiří

Olomouc podvanácté v řadě prohrála, podlehla Litvínovu 2:4

Hokejisté Olomouce prohráli ve 48. kole extraligy s Litvínovem 2:4. Hanáci si tak připsali již 12. porážku za sebou, pojedenácté v řadě si navíc nepřipsali ani jediný bod. Litvínov je nadále druhý za suverénním Třincem. "Bylo to vyrovnané utkání, rozhodlo ho to, že jsme nyní více v pohodě než domácí. A puky se k nám odráží, což byl třeba první gól. Podržel nás Pavel Francouz, jinak byl zápas vyrovnaný," uvedl asistent hostujícího kouče Miloslav Hořava.

Trenéři Mory nemohli počítat s nemocným Skrbkem, distancovaným Majeským a zraněným Rácem, nečekaně chyběl i Trvaj. V obraně hrál v první dvojici mladý Rašner, útoky trenéři Kohoutů úplně překopali. Litvínovu chyběli beci Kubát, Šlégr, Frolo a v útoku Hanzl. Olomouc měla první šanci duelu, Herman byl zablokován bekem hostí. Ve čtvrté minutě bylo signalizováno vyloučení hráče Mory. Litvínov zaútočil a puk, který nahazoval Ručinský před branku, si jeden z domácích beků nešťastně kopl do branky.

Kohouti mohli srovnat po akci tři na jednoho, ale Laš volil střelu místo přihrávky a Francouz si s ní poradil. Na druhé straně Vošvrda chytil tvrdou ránu Štindla. Druhou třetinu začala Mora pokračující přesilovkou, ale za chvíli ji utnul faulem Ondrušek. V oslabení jeli Knotek s Vyrůbalíkem na jednoho beka Vervy, Knotek však puk na Vyrůbalíka nedostal. Litvínov mohl zvýšit, ale Hübl naštěstí pro domácí netrefil dobře přihrávku Lukeše. Ve 34. minutě měli Hanáci šanci na srovnání: Knotek byl sám před Francouzem, reprezentačního brankáře ale překonat nedokázal. O minutu později už Olomouc vyrovnala, když přesilovou hru využil ranou od modré čáry Škůrek. Dlouho ale vyrovnáno nebylo. Litvínov šel zpět do vedení, když Chaloupkovu střelu dorazil do olomoucké branky Petružálek. "Opět jsme neodehráli špatný zápas, měli jsme dost šancí, bohužel se nedokážeme vyvarovat chyb. První dva góly soupeře byly hodně laciné. První nešťastný, kdy si to tam kopl asi Jirka Ondrušek, druhý po naší chybě.

Říkáme si pořád, že hráč nesmí zůstat na dorážku s volnou hokejkou a přesně to se stalo," pospal domácí zadák David Škůrek. Ve třetí třetině odskočili hosté v přesilové hře, kdy se po parádní kombinaci trefil do odkryté branky Jánský. Mora dokázala snížit. V 50. minutě proměnil druhou přesilovku Kohoutů opět obránce Škůrek. V závěru Kohouti nevyužili další přesilovku ani power play a sérii proher tak ani tentokrát nezlomili. "Při poslední přesilovce jsem se to snažil dostat na branku, smůla byla i v tom, že Jirka Ondrušek zlomil v dobré pozici hokejku," litoval Škůrek. Do prázdné branky navíc jistil výhru Vervy Trávníček.

"Poslední dobou jsme hráče kritizovali, dnes i přes prohru musíme konstatovat, že lépe hrát asi nedokážeme. Trochu se projevuje to, že nemáme klid. Litvínov řeší situace v klidu, my jsme si dali první gól vlastní. To už je snad třetí zápas po sobě. Drželi jsme s Vervou krok až do power play, kde jsme to zahráli moc rychle. To ale zápas nerozhodlo. Rozhodla kvalita Litvínova, který má v útoku výborné hráče, jež se dokážou postavit do správné pozice a proměnit šanci," zhodnotil duel domácí kouč Petr Fiala.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.