čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomouc potrápila Plzeň a bodovala, šňůru porážek ale nepřetnula

Hokejisté Olomouce prohráli v 50. kole extraligy s Plzní 2:3 po samostatných nájezdech. Hanáci v utkání dvakrát vedli, přesto si nakonec připsali již 14. porážku za sebou. Po předchozích 12 vystoupeních alespoň poprvé zabodovali. Plzeň, jíž vystřelil druhý bod v nájezdech útočník Dominik Simon, ztrácí dva body na šestý Zlín. Simon si v utkání připsal dvě branky a asistenci.

"Když budeme pokračovat v těchto výkonech, věřím, že to zlomíme. Po tolika porážkách je to nějaký impuls, ale je to jen bod, musíme bojovat dál," uvedl asistent domácího trenéra Jan Tomajko.

Kohouti začali duel přesilovkou při vyloučení hostujícího beka Skleničky. Slibně pálil Rachůnek, jinak mohl zůstat Machovský v brance Škody v klidu. V páté minutě tečoval Pulpánovu střelu Hollweg, puk prošel skrze Vošvrdovy betony, ale naštěstí pro Olomouc šel mimo branku. Na druhé straně jel sám na Machovského Matai, ale tísněn netrefil přesně. Kohouty podržel Vošvrda při nebezpečné střele Kubalíka.

Druhou třetinu začali lépe hosté, velkou šanci měl Johnson, následně hráli Indiáni přesilovku. Americký útočník vyzkoušel Vošvrdu i v početní převaze, jeho střelu golfovým úderem však vyrazil olomoucký brankář betonem. Kohouti zahrozili brejkem Marosze, který ještě Machovský chytil, ale na dorážku Dlouhého po ráně Jaroměřského už neměl šanci dosáhnout.

Plzeň mohla ihned vyrovnat, nájezd Jána Sýkory Vošvrda vykryl, ale za sekání šel na trestnou lavici domácí bek Rašner. Olomoučtí sice přežili tlak Plzně, který vrcholil pokusy obránců Mozíka a Kadlece, jenže ve 31. minutě už Škoda srovnala, když Kubkovu ránu tečoval za Vošvrdu Simon.

Kohouti si mohli vzít vedení brzy zpět: Maroszova střela prošla přes Machovského, spadla před brankovou čáru, odkud ji do bezpečí odpálil Mozík. Ve 37. minutě hráli domácí přes minutu a půl dvojnásobnou přesilovku, jenže minutu z toho jim trvalo, než se usadili v pásmu. A pak už nedokázali dostat puk za Machovského záda.

Třetí část hry dlouho nepřinesla větší šanci. Až ve 46. minutě zakombinovala Hermanova formace a její vedoucí po parádní Rachůnkově 'žabičce' vymetl pavučinu v rohu Machovského branky. Hosté srovnali po brejku v 53. minutě, kdy se prosadil reprezentační bek Mozík střelou nad Vošvrdovu vyrážečku. Třicet sekund před koncem měl vítězství na hokejce Lev, ale zblízka nedokázal přehodit přes Vošvrdův beton skákající kotouč.

Zápas šel po remíze 2:2 do prodloužení. V něm měli navrch domácí, Ondrušek i Matai ztroskotali na Machovském, Maroszovi málem vyšla parádní klička mezi beky Škodovky. Ani v prodloužení ale branka nepadla, na řadu tak přišly nájezdy. První nájezd proměnil Simon, tři exekutoři poté neuspěli. Třetí nájezd za Plzeň jel olomoucký odchovanec Kratěna a rozhodl o bodu navíc pro hosty.

"Byl to pěkný a vyrovnaný zápas. Nám uškodilo vedení, po kterém jsme se honili za dalším gólem a zapomněli jsme trochu bránit. Zápas se lámal u té naší dvojnásobné přesilovky, kterou nám Plzeň třikrát vyhodila z pásma. Závěr byl dramatický, jsme rádi za bod. Konečně skončila ta série bez bodu. Musíme se soustředit na play out, kde to bude řežba o každý bod," uvedl domácí gólman Tomáš Vošvrda.

"Přijeli jsme do Olomouce o den dříve, chtěli jsme se nachystat. Věděli jsme o soupeři, že jsou bojovným týmem. Mají smůlu, protože hrají dobře. Věděli jsme, že to budou chtít zlomit, že nebudou prohrávat donekonečna... Což se potvrdilo; byli tvrdí, dobře bruslili, ale my jsme to chtěli zvládnout, což se za dva body povedlo. Za ten bod navíc jsme samozřejmě moc rádi," prohlásil hostující asistent Ladislav Čihák.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.