pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoučtí hokejisté slaví vítězství nad Plzní, zítra je čeká další zápas

V 11. kole se olomouckým hokejistům podařilo získat své první tři body z venkovního utkání. S Plzní zvítězili 5:2 a získali tak velmi cenné body do extraligové tabulky. Těch "poprvé" zde bylo více - slovenský útočník Peter Zuzin vstřelil svůj první gól.

 „Jsem za gól strašně moc rád a jen doufám, že mi to tam začne padat častěji,“ těšila první vstřelená branka Petera Zuzina.
"Rozhodla především naše bojovnost a obětavost," dodal.

Mora chtěla především odčinit páteční porážku s Mladou Boleslavi a hlavně konečně získat své první body z venkovních kluzišť.
„Proti Plzni jsme tedy chtěli pořádně nastoupit ihned od začátku naplno a myslím si, že nám to i vyšlo. Celé mužstvo hodně bojovalo a vydali jsme ze sebe snad vše, a to se nám vyplatilo, protože se nám nakonec podařilo domácí předčít a bereme konečně své první tři body z venkovního utkání,“ popisoval utkání slovenský útočník.

První výhra Hanáků z venkovního utkání se však nerodila snadno. Po první třetině totiž vedla Plzeň 2:1, ale v následujících čtyřiceti minutách zařadili svěřenci Petra Fialy na vyšší rychlostní stupeň a Mora nasázela za Machovského záda hned čtyři puky, a hosté tak otočili vývoj utkání na 5:2, a zajistili si tak své první tři body z ledu soupeře.

„Myslím si, že dnes rozhodla především naše bojovnost, obětavost a hlavně naše nasazení, že jsme všichni dobře bruslili a snažili se hodně napadat rozehrávku domácích. V první třetině se nám to sice moc nedařilo, ale od druhé třetiny jsme začali více forčekovat a Plzeň začala dělat chyby a měla problémy v rozehrávce a z toho jsme těžili a vytvořili jsme si své šance,“ kvitoval nasazení olomouckých hokejistů Zuzin.

Domácím čas utíkal zběsile rychle, pokoušeli se alespoň o redukci skóre, ale nebylo jim přáno. Téměř na konci zápasu mohl třetí gól domácích vsítit Kadlec, ale Trvaj byl opět proti. Hosté tak mohli slavit první bodový zisk z venkovního kluziště. 

Třetiny 2:1, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 5. Kratěna (TS), 10. T. Sýkora (Johnson, Balej) – 6. Hrňa (Ondrušek, Škůrek), 22. Patera (Buc, Skrbek), 32. Dlouhý, 50. Zuzin (Patera), 57. Kucharczyk (Marosz). Rozhodčí: Lacina, Turčan – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:4, navíc TS pro Plzeň. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4325. Střely na branku: 35:29. Zblokované střely: 11:7. Hity: 16:9. Vhazování: 32:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5. Nejlepší hráči utkání: Kratěna (PLZ) – Hrňa (OLO).

Další zápas čeká Moru už zítra 14.10.2014 od 19,00 hod. Olomouc se tentokrát utká s Hradcem Králové.

 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.