čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Patera: Olomouc se v extralize neztratí

Hráč, který s kapitánským céčkem vedl reprezentační tým, se hodí. Právě takového získalo vedení hokejové Olomouce. Minimálně v příští sezoně bude Moře pomáhat Pavel Patera. Nováček extraligy bude jeho zkušenosti potřebovat. Sám Patera se budoucnosti nebojí, podle něj bude klub hrát v elitní soutěži důstojnou roli.

„Vím, do čeho jdu. Proti Olomouci jsme hráli baráž. Byl to hodně nepříjemný soupeř. Už teď přišly nějaké posily, další ještě možná dorazí. Nebude to špatný tým,“ odhaduje sílu svého nového klubu Patera.

Zkušený útočník zatím neví, jaká bude jeho role v mužstvu. Předpokládá, že se o tom bude s trenéry bavit později. „Bude dost času. Myslím si, že to příliš řešit nebudeme. Budu dělat, co se mi řekne,“ nedělá si velké starosti Patera.


Ve dvaačtyřiceti lety si olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa prodloužil kariéru minimálně o jednu sezonu. Právě na tak dlouhou dobu se domluvil s novým zaměstnavatelem. „Pak se budu rozhodovat, co dál. Kariéra jednou skončí a v mých letech na to musím být připravený. Nemůžu podepisovat smlouvu třeba na tři roky,“

uvažuje reálně Patera.

 

–kp-

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.