pátek 26. dubna 2024 Oto

Radnice chce dát olomouckým hokejistům po postupu osm milionů

Olomoucká radnice chce finančně podpořit hokejový klub HC Olomouc, který letos postoupil do extraligy. Zhruba osmimilionový příspěvek pro hokejisty bude příští týden schvalovat zastupitelstvo města. Radní zároveň zvažují, zda a jak budou dotovat fotbalisty olomoucké Sigmy, kteří naopak sestoupili do druhé ligy. Novinářům to dnes řekl primátor Martin Major (ODS).

 "Příspěvek (pro HC Olomouc) na extraligu činí pět milionů korun a bude splacen ve dvou tranších tak, abychom mohli flexibilně naběhnout do prvních kol extraligy," uvedl Major. Klub také bude muset před zahájením soutěže opravit šatny a vybudovat systém pro videorozhodčího, na což mu radnice plánuje dát 3,2 milionu korun.
   

Do jednání o financování extraligových hokejistů se podle Majora už zapojil také Olomoucký kraj. "I krajská rada uznává, že se opravdu jedná o regionální záležitost a není možné veškeré investiční i provozní náklady nechávat na bedrech samotného hokejového klubu," uvedl.
   

O případném finančním příspěvku pro fotbalisty Sigmy budou radní teprve jednat. Nejprve ale chtějí mít od vedení klubu analýzu nákladů na první a druhou ligu.
   

"Od tohoto rozdílu se může, ale také nemusí odvíjet příspěvek města, protože radní ani zastupitelé ještě o příspěvku na příští kalendářní rok nejednali," řekl primátor. Olomouc do základního kapitálu společnosti SK Sigma každoročně investovala zhruba šest až sedm milionů korun.

 

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.