čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Už je to oficiální, Kohouty převezme Venera

Hokejisty Olomouce bude od příští sezony trénovat Zdeněk Venera. Bývalý kouč Zlína, Karlových Varů, Komety Brno a Pardubic nahradí Petra Fialu, jenž vedl hanácký tým od roku 2007 a nyní se přesune k juniorům. Extraligový klub to oznámil na svém webu. Venera bude na střídačce spolupracovat s dosavadním asistentem Jiřím Dopitou.

Pod vedením pětapadesátiletého Fialy Olomouc loni postoupila do extraligy a minulý týden se po úspěšném zvládnutí baráže mezi elitou udržela. O dva roky starší Venera naposledy trénoval v Pardubicích, kde v lednu předčasně skončil.

"Neměnili jsme trenéry z toho důvodu, že bychom byli nespokojení. Nešli jsme do sezony s tím, že pokud se nedostaneme do play off, bude to pro nás neúspěch. Naším cílem bylo zachránit se a to se povedlo," řekl olympijský vítěz Dopita, který je zároveň jednatelem klubu.

Dodal, že trenérská změna po osmi letech má být pro mužstvo novým impulzem a oživením. "V žádném případě však neproběhla z toho důvodu, že bychom byli s prací Petra Fialy delší dobu nějak nespokojení. Naopak! S jeho prací jsme byli velice spokojení, myslím, že mu patří velký dík. Udělal zde za ty roky obrovský kus práce," prohlásil Dopita.

S Venerou bude ještě hovořit o podobě spolupráce. "Chtěli bychom, aby to mezi námi fungovalo víceméně půl na půl, s tím, že by misky vah byly spíše na Zdeňkově straně. Finální slovo by měl mít zřejmě on, kompetence bychom měli mít ale rovnocenné. Budeme to ale ještě řešit," podotkl Dopita.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.