sobota 20. dubna 2024 Marcela

Hokejisté porazili Chomutov za osm minut

Velmi nadějně to vypadá i na začátku druhé poloviny baráže o hokejovou extraligu. Olomoučtí hokejisté přivezli tři body z těžkého souboje s Chomutovem. Branky přitom padaly až v poslední třetině.

Na severu Čech Hanáci pokračovali ve své spanilé jízdě. Extraligového soupeře porazili 3:1 a míří do elitní soutěže. „Jeli jsme pro bod, máme tři,“ radoval se po zápase trenér Olomouce Jiří Dopita.

Hosté se dostali do vedení v 51. minutě, když Marosz překvapil domácího Růžičku bekhendovou střelou. Chomutov o chvíli později odpověděl dorážkou Svobody, v 58. minutě se ale zápas definitivně překlopil na stranu Mory. Hermanův blafák skončili v síti a při závěrečné power – play domácího mužstva ještě vítězství pojistil Ostřížek.

„Byl to hodně vyrovnaný zápas, v němž nám pomohl první gól. Chomutov sice vyrovnal, ale nás to nezlomilo. I díky tomu jsme se dočkali další branky,“ komentoval průběh rozhodující třetiny útočník Roman Rác.

Olomouc po sedmém kole drží postupovou příčku s náskokem pěti bodů. Extraliga je blízko. Podle trenéra Dopity k postupu bude stačit jednadvacet bodů. To znamená, že Kohouti potřebují ve zbývajících pěti zápasech dvakrát zvítězit v řádné hrací době. „Kalkulovat nebudeme. Stále se hraje o patnáct bodů a to je hodně. Musíme jít do zápasů pořád naplno a uvidíme, jak všechno dopadne,“ tvrdí olomoucký hokejista Rostislav Marosz. (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.