úterý 16. dubna 2024 Irena

Kohouti hrají o potvrzení vedení. Přijede Mladá Boleslav

Potvrdí Kohouti fantastickou první třetinu baráže? Potřetí v řadě budou mít v průběhu extraligové baráže hokejisté Olomouce výhodu domácího prostředí. Před sérií následujících tří zápasů na půdě soupeře nastoupí v pátek od 18 hodin proti Mladé Boleslavi. Vítězství je bez ohledu na výsledek duelu Chomutova s Kladnem udrží na první příčce čtyřčlenné tabulky.

„Před domácími zápasy jsme si říkali, jak by bylo skvělé všechny vyhrát a získat devět bodů. Teď jsme hodně blízko. Uděláme pro to maximum,“ říká útočník Ondřej Švaňhal, který v posledním zápase s Chomutovem dal svůj první gól v baráži.

Poslední výkon proti extraligovým Pirátům Kohoutům ještě více roztáhl křídla. Poctivá hra v obraně a důsledné napadání v útoku přineslo třetí výhru. Každé podobné představení týmu může přihrát další body. „Když budeme hrát tímto způsobem, nemusíme se nikoho bát a můžeme něčeho dosáhnout,“ míní brankář Tomáš Halász.

Zápas proti Mladé Boleslavi odstartuje druhou třetinu soutěže. Šanci na účast v extralize mají stále všechny čtyři týmy, i když poslední Kladno má již na čelo osmibodovou ztrátu. „Ve hře je ještě strašně moc bodů. Musíme současnou euforii krotit. Zkušení hráči to v kabině dělají. Čeká nás ještě osm kol a do každého zápasu musíme jít s nohama na zemi,“ říká před zápasem pátého kola ofenzivní hráč Olomouce Rostislav Marosz.  (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.