čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Kohouti klepou na bránu hokejové extraligy

Hokejovým snem žije Olomouc! V první čtvrtině baráže hokejisté Olomouce přiživili svůj extraligový sen. V pátek vyhráli v Mladé Boleslavi a v prvním domácím utkání pak v neděli porazili 4:2 Mladou Boleslav. Šest bodů je katapultovalo na druhou příčku, která je postupová. Do konce soutěže zbývá odehrát devět zápasů.

"Na začátku baráže jsme v Chomutově hráli strašně a dostali zaslouženou facku. V Boleslavi už to byl úplně jiný zápas a na ten se nám podařilo navázat. Pokud tak budeme hrát dál, můžeme být úspěšní,“ hodnotil úvod baráže trenér Jiří Dopita.

Bodeové rozdíly jsou zatím v tabulce minimální. Chomutov vede o dva body před Olomoucí a Mladá Boleslav ztrácí další dva body na Kohouty. Pouze poslední Kladno ještě nezískalo ani bod. „Pořád si myslím, že to bude otevřené až do konce. Hrát se bude do posledního kola,“ odhaduje obránce Mario Cartelli, který si v kariéře baráž zahrál ve dvou případech. „Pokaždé jsem spadl jako hráč extraligového týmu. Teď to zažívám z druhé strany a třeba i konec bude opačný,“ přeje si zkušený bek, podle něhož týmy z elitní soutěže nejsou v ideální pozici. „Mají za sebou sezonu plnou porážek. To není pro nikoho příjemné.“

Na první domácí zápas Olomouce dorazilo 5427 diváků. Našlapaný zimák hnal hokejisty do útoku a patřičně si užíval dramatické utkání s dobrým koncem. „Atmosféra byla výborná, takovou jsem v Olomouci nezažil,“ říkal po utkání autor vítězné branky Michal Vodný.

Baráž pokračuje už v úterý. Kohouti v zápase o průběžné vedení v tabulce přivítají Chomutov střetnutí začíná v 18 hodin. Hráči věří, že opět bude plný dům. „Před plnými tribunami se hráči dostanou do varu a hrají mnohem lépe, než před tisícovkou fandů,“ zve příznivce trenér Dopita.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.