pátek 26. dubna 2024 Oto

Kohouti poslali Kladno do první ligy a sami klepou na extraligou bránu

Euforie hokejistů Olomouce i jejich fanoušků graduje. V 9. kole baráže o nejvyšší soutěž sice Kohouti prohrávali po pěti minutách s Kladnem 0:3, přesto dokázali výsledek otočit. Po vítězství 5:3 se udrželi na druhém místě tabulky a k postupu jim stačí v úterý porazit na vlastním ledě Chomutov.

„Bylo to těžké utkání. Kluci zaslouží velkou pochvalu. Dokázali otočit zápas ve velkém stylu. Díky tomu jsme jen krůček od splnění našeho snu,“ radoval se po vítězství trenér Olomouce Jiří Dopita.

Tým Olomouce nejdříve dostal góly od Kuchlera, Machače a Hořavy, do konce první třetiny ale snížil Pekr a Selingr a Herman, Rác a Knotek v dalším průběhu dokonali senzační obrat utkání. Kladno se díky tomu s elitní soutěží loučí. „Je to nejhorší moment mé hokejové kariéry,“ posteskl si hostující veterán Pavel Patera.

Domácí vyhráli zaslouženě. Ani za nepříznivého stavu se nevzdali a bojovali o každý metr ledu. Obrat si zasloužili, což uznal rovněž hostující kouč Josef Zajíc. „Myslím si, že nás domácí naprosto zaslouženě přehráli. Byli šikovnější, důraznější, a nakonec to prokázali i vítězstvím. Byla tu parádní atmosféra s ideálním vývojem pro domácí. Těžko se nám na to dívá, ale musíme uznat, že Olomouc byla opravdu lepší,“ vysekl poklonu soupeři Zajíc.

Kohouty za úspěchem hnala vyprodaná hala. Pět a půl tisíce fanoušků svůj tým tlačil do útoku a v této atmosféře se podle hráčů nedalo prohrát. „Bylo to skvělé. Když začne fandit celý stadion, tak je to parádní atmosféra, která nás hnala za vyrovnáním a následným vítězství. Diváci pro nás byli šestým hráče na ledě a patří jim za takovou podporu velký dík,“ děkoval fanouškům útočník Roman Rác. (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.