středa 8. května 2024 Statní svátek

Kohouti ztratili náskok tří branek. Z Kladna odvezli pouze bod

Skvěle to vypadalo ještě v osmatřicáté minutě. Na půdě Kladna vedli hokejisté Olomouce 4:1. Přesto nakonec v 6. kole baráže o extraligu prohráli 4:5 po samostatných nájezdech. V poslední třetině neodolali silnému náporu Rytířů a z dobře rozehrané partie vydolovali pouze bod.

„Za stavu 4:1 jsme se zbytečně zatáhli do obrany. Nechali jsme se průběžným výsledkem ukolébat a Kladno toho využilo,“ litoval ztráty náskoku trenér Olomouce Jiří Dopita. „Před zápasem bych bod bral, vzhledem k průběhu jsem ale zklamaný,“ dodal.
Kohouty dostal do nadějného náskoku Diviš, Staněk, Herman a Kucharczyk. Na jejich góly dokázal reagovat pouze Kaberle. V závěru třetiny ale přidal druhý gól Růžička a stejný hráč ve 44. minutě snížil na rozdíl jediného gólu. Nápor Kladna korunoval vyrovnáním Eberle ve 49. minutě a dokonalý obrat Rytíři dokonali při samostatných nájezdech. Autorem rozhodující branky byl Hořava. „Zaspali jsme začátek utkání. Musíme být rádi za dva body,“ konstatoval kladenský kouč Josef Zajíc.
Hostující hokejisté byli zklamaní, že přišli o nadějný náskok. „Přestali jsme hrát, byli ustrašení. Kladno nás dostalo pod tlak. Alespoň, že jsme udrželi nerozhodný výsledek a získali bod,“ řekl autor druhé olomoucké branky Jakub Herman.
Další zápas na Kohouty čeká v úterý, kdy se představí na ledě Chomutova.  (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.