pátek 26. dubna 2024 Oto

První kolo jako z pohádky! Šafářová se Strýcovou vyřadily sestry Williamsovy

O tenisovou senzaci se na hrách v Riu de Janeiro postaraly Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Česká dvojice vyřadila v prvním kole čtyřhry trojnásobné olympijské vítězky americké sestry Serenu a Venus Williamsovy 6:3 a 6:4.

Sestry Williamsovy dokázaly triumfovat na Letních olympijských hrách v Sydney, Pekingu i Londýně, na čtvrtou medaili už však nedosáhnou. Do cesty se jim totiž postavili dvě Češky, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Šafářová výborně returnovala, Strýcová řádila na síti a nasazené jedničky vyřadily po skvělém výkonu za hodinu a půl.

"Sedlo nám všechno a v důležitých momentech Lucka vytáhla skvělé returny, že jsem tam mohla na síti jít. Je to nádherné," zářila Strýcová. "Bylo to fajn. Věděly jsme, že musíme hrát agresivně a jestli je chceme porazit, tak toho musíme jít i za cenu chyb, rizika, a sedlo nám to. Hrály jsme výborně," dodala Šafářová.

"Určitě si vítězství nad Serenou a Venus hodně ceníme, ale musíme zůstat při zemi. Čekají nás další těžké zápasy. Jede se dál," řekla Šafářová.

Původně přitom měla Šafářová hrát v Brazílii čtyřhru s Karolínou Plíškovou, jenže ta se účasti vzdala kvůli obavě z viru zika. V druhém kole české tenistky narazí na Kanaďanky Eugenii Bouchardovou a Gabrielu Dabrowskou. "Na olympiádě se namíchaly dvojice, které spolu běžně nehrají. Jako třeba my dvě," smála se Šafářová a Strýcová.

Sestry Williamsovy dnes prohrály na olympijské půdě vůbec první společný zápas. Z grandslamů mají 14 deblových trofejí, zatím poslední vybojovaly před měsícem ve Wimbledonu. Naopak české tenistky na OH dosud nevyhrály žádný deblový zápas s jinými spoluhráčkami.

Čtěte více:

Foto www.wydailynews.com | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.