středa 24. dubna 2024 Jiří

Třetí den EFT v Olomouci - České florbalistky padly i v posledním zápasu se Švédskem

Na české reprezentantky čekal v posledním zápase silný tým Švédska, který měl v předešlém utkání problémy s Švýcarskem. Češky nastoupily v pozměněné sestavě. Kubišová se posunula do první formace a kapitánka Denisa Billá tentokrát nastoupila v útoku.

Hned z úvodu utkání bylo zřetelné, že zápas mezi Českem a Švédskem bude probíhat ve vysokém tempu. Po českém počátečním tlaku přišel i nátlak Švédska a po zbytek třetiny se hrálo nahoru dolů. V sedmé minutě gólmanka Christianová zachránila češky před velkou šancí Bobergové. Domácí brankářka nemohla odolávat švédským šancím věčně a po pěkné přihrávce Gabrielssonové vstřelila první gól zápasu Delgadová. Oslabení zapříčiněné faulem Leierové Česká republika ubránila celkem v poklidu a první třetina tak skončila výsledkem 0:1.

Ve 22. minutě zápasu zvýšila skóre Steenová na 0:2. Během mžiku Švédsko přidalo další branku, konkrétně Tschöpová. Hráčky se ani nestačily vzpamatovat z dvou rychlých branek a obdržely další. Poté co Steenová našla Bobergovou a ta uklidila míček za Christianovou Švédsko vedlo už 0:4. Tlak hráček ve žlutých dresech ukončilo dvojnásobné vyloučení na straně hostů. Po bezzubém začátku české přesilovky 5 na 3 se Češkám konečně podařilo vstřelit první gól. Denisa Ratajová vzala zodpovědnost na sebe a pěknou střelou snížila na 1:4. Ve 35. minutě bylo nařízeno trestné střílení pro Češky. Ratajová prolomila nájezdovou smůlu domácího týmu a dotáhla tak gólový rozdíl Švédek. Christiánová následně zazářila a pochytala nejméně tři tutovky za sebou. Kapitánka tří korunek v 36. minutě opět navýšila skóre - 2:5.

Začátek třetí třetiny se domácímu týmu velice povedl. Koníčková hned v první minutě třetiny po rozehrávce volného úderu od Řepkové vsítila gól. Švédské florbalistky se ale nedaly zastrašit. Po obdržené brance uzamkly češky v obranné polovině a svoji snahu korunovaly brankou Rydjällové na 3:6. Ve zbytku zápasu se Češky ještě vzchopily k závěrečnému náporu, ale všechny jejich pokusy vyšly naprázdno. Za tým "Tre Kronor" ještě dvakrát vstřelila gól Wibronová a jednu branku přidala i Stalhultová. Na světelné tabuly tak na konci zápasu svítilo skóre 3:9.

"V první třetině jsme se Švédkama držely krok. Sice jsme neproměnily mnoho šancí, ale alespoň jsme si je vytvořili. V prvních dvou střídáních v druhé třetině jsme dostaly gól, což nás srazilo dolů, ale v závěru jsme se dokázaly zvednout," řekla po utkání Kamila Paloncyová. Celé Euro Floorball Tour bylo hojně navštěvováno diváky a ve výsledku se toto ženské EFT stalo druhým nejnavštěvovanějším v celé historii. "Ještě jsem nezažila tak skvělou atmosféru na tomto turnaji. Nebylo skoro slyšet vlastního slova, takže jedním slovem úžasné," dodala Paloncyová. Na otázku zda ji překvapily výkony švýcarského týmu vítkovická hráčka odpověděla: "Švýcarský tým se v posledních letech hodně zvedl. Mají v týmu spoustu výborných hráček a jejich výkon jde stále nahoru. Určitě to pro ně není konečná a můžeme od nich čekat ještě víc."

Čtěte více:

 

Autoři | Foto FB Český florbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.