čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Volejbalistky Olomouce rozdrtily Královo Pole

Volejbalistiky VK UP Olomouc porazily v předposledním 26. kole extraligy Královo Pole hladce 3:0. Popáté v řadě tak zvítězily bez ztráty setu.

V prvním setu volejbalistky Olomouce ihned pláchly do rychlého vedení, které do konce setu už jen navyšovaly. Královo Pole si tak připsalo jen patnáct bodů. V úvodu druhé sady však od stavu 3:2 zapsala hostující Uglenková na servisu osm bodů v řadě, ale domácí Orvošová od stavu 12:16 zařídila na servisu rovnou jedenáct bodů v řadě a o osudu druhé sady bylo rozhodnuto. Poslední sérii si Olomoučanky schovaly do třetího setu, postarala se o ni univerzálka Handleyová, která pomohla Olomouci k devíti bodům v řadě a jednoznačné výhře.

„Do utkání jsme šli z plné přípravy na play-off. Holky můžou být trochu unavenější, i proto jsme rádi za výhru ve třech setech. Vždy, když jsme potřebovali, tak jsme zabrali a soupeři nedali šanci. Ve druhém setu nám pomohla střídající Michalíková, která uklidnila hru a složila důležité balony,“ řekl šéf domácí lavičky Petr Zapletal.

Dlouhodobou část extraligy završí univerzita v sobotu 7. března od 17 hodin derby zápasem ve Šternberku.

VK UP Olomouc - VK Královo Pole 3:0 (15, 17, 17)

Rozhodčí: Kavala, Kubinec

Čas: 65 minut

Diváků: 350

Olomouc: Handleyová, Hodanová, Trnková, Orvošová, Ambrožová, Strušková, libero Stavinohová. Střídala: Michalíková.

Královo Pole: Carpentierová, Kvapilová, Šunderlíková, Uglenková, Judlová, Grabovská, libero Digrinová. Střídaly: Šloufová, Podhrázká, Pavlíková, Stráská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook VK UP Olomouc

Štítky volejbal, VKUP, sport, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.