pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Derby volejbalistek Šternberka a Olomouce bylo drama až do konce. Favorit nakonec zvítězil až v pátém setu

V závěrečném kole základní části extraligy volejbalistek došlo ve šternberské hale Ecce Homo k derby zápasu mezi domácím Sokolem a týmem Univerzity Palackého Olomouc. Šternberk překvapivě dovedl utkání až do tiebreaku, nakonec ale těsně prohrál 2:3.

Derby sice začalo očekávaným náporem favoritek z Olomouce, potom si však oba celky vybraly slabší chvíli. Nejprve se krátce dostal do vedení Sokol, vzápětí si ale univerzita vzala náskok zpět. Opravdový šok ovšem připravily Šternberanky úřadujícím mistryním při podání Meidlové, když osmi body v řadě otočily z 16:18 na 24:18 a sadu získaly poměrem 25:19.

Také v úvodu druhého dějství byli aktivnější hosté a domácí tým už tentokrát protizbraň nenašel. Po výsledku 21:25 bylo vyrovnáno. Naopak ve třetí části převzaly iniciativu Šternberanky. Olomoucký tým se sice ještě pokusil o odpověď, jeho ztráta už však byla příliš velká - 25:17 a 2:1. Čtvrtou sadu naopak opět urvaly Olomoučanky.

O vítězkách musel rozhodnout tiebreak a Sokol v něm viditelně toužil dotáhnout velké překvapení do konce. Po změně stran bylo sice srovnáno (8:8), následně se ale domácí družstvo znovu bodově utrhlo a za stavu 14:11 mělo dokonce hned tři mečboly. Jenže zkušený olomoucký tým při servisech Hodanové získal pět míčů za sebou včetně toho mečbolového a díky výhře 16:14 se mohl radovat z vydřeného vítězství 3:2.

„Utkání připomínalo houpačku, v každém setu měl navrch jiný tým. Z naší strany to nebyl příliš vydařený zápas. Snad jsme si před play-off vybrali slabší chvíli a naše forma bude gradovat,“ doufá olomoucký kouč Petr Zapletal.

„Podali jsme velmi obětavý výkon, holky viditelně bojovaly o každý balon, což ocenili i fanoušci. Soupeř evidentně nebyl ve své kůži, i proto škoda promarněné koncovky tiebreaku. Za dnešní zápas a výkon si pochvalu zaslouží především Mazurová a Zilbermanová,“ řekl domácí trenér Jan Drešl.

Díky zisku bodu však udržel sedmou příčku, což znamená, že ve čtvrtfinále play-off si oba protivníci vzájemný souboj minimálně třikrát zopakují. Čtvrtfinálová série hraná na tři vítězné zápasy začne v pondělí 16. března v 18 hodin v Olomouci. Šternberská odveta se uskuteční v pátek 20. března a třetí duel bude hostit hanácká metropole v pondělí 23. března.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto www.volejbalolomouc.cz

Štítky volejbal, sport, univerzita, olomouc, šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.