pondělí 29. dubna 2024 Robert

Tým olomouckých volejbalistek rozšíří reprezentantka Valková. Těší se na prestižní Ligu mistryň

Do nadcházejícího soutěžního ročníku nastoupí volejbalistky Olomouce s novou dirigentkou hry. Po roce stráveném v zahraničí posílila Univerzitu Palackého reprezentační nahrávačka Kateřina Valková, kterou s týmem VK UP Olomouc čeká kromě domácích soutěží také prestižní Liga mistryň.

Na Hané po předčasně ukončeném ročníku řešili zásadní otázku, kým obsadit ve volejbale klíčový post nahrávačky. A kouč Petr Zapletal zvolil prověřené jméno, když ukázal na Kateřinu Valkovou.

„Přestup do Olomouce se zrodil v podstatě relativně rychle. Nějaké nabídky jsem sice měla, ale žádnou jsme nedotáhli úplně k oboustranné spokojenosti,“ přibližuje námluvy Valková.

První zahraniční angažmá ukončilo zranění kolene

Ta uplynulý rok strávila v Německu, kde hájila barvy bundesligového Suhlu. Své první zahraniční angažmá si jistě dokázala představit lépe. Od začátku patřila do základní sestavy, ale pak přišel nucený konec.

„Na Německo mám skvělé vzpomínky. Bohužel jsem si v půlce listopadu obnovila zranění kolene a po dohodě s lékaři jsem absolvovala operaci, takže jsem zbytek sezony nestihla,“ říká smutně. „Musím však říct, že jsem sama překvapená, že relativně brzy po operaci už jsem v plné zátěži a o koleni v podstatě nevím,“ doplňuje plzeňská rodačka Valková.

Pauzu od volejbalu měla dlouhou a přerušila ji až pozvánka do reprezentačního výběru. „Moc jsem se těšila a jsem za ni ráda. Bylo fajn se zapojit s holkama v nároďáku do tréninkového rytmu, který byl přerušený kvůli koronaviru. Na druhou stranu jsem během vynucené pauzy měla více času pilovat koleno s fyzioterapeutem,“ líčí Valková období, které bylo ovlivněno vládními opatřeními.

Atmosféru v olomoucké hale zná, Liga mistryň bude novinkou

Pro čtyřiadvacetiletou nahrávačku je Olomouc třetím extraligovým angažmá, když dříve oblékala pět let dres Ostravy a rok strávila v Praze. Na Hané tak získaly ostřílenou tvář, která už zažila vypjaté bitvy v hale Univerzity Palackého.

„Vzpomínám si, že když jsme s Ostravou hráli play-off, tak atmosféra v hale byla bouřlivá. Pro nás hráče je vždycky povzbuzující a pomáhánám, když nás žene hala dopředu. Moc se na olomouckou atmosféru a fanoušky těším. My se jim na oplátku pokusíme odměnit dobrými výkony,“ hlásí Valková.

Tu čeká také jedna premiéra. Poprvé v kariéře si zahraje v Lize mistryň a rovnou skupinovou fázi kam Hanačky letos pronikly přímo. „Pro každého hráče je to výzva a možnost se poměřit s nejlepšími kluby na světě,“ říká o nejprestižnější klubové soutěži na světě Valková.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto volejbalolomouc.cz

Štítky volejbal, sport, univerzita, palackého, kateřina, valková, reprezentace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.