sobota 4. května 2024 Květoslav

Olomoucké volejbalistky mají novou posilu ze severu

Kádr olomouckých volejbalistek pomalu, ale jistě dostává svou finální podobu. Na soupisku přibylo další zahraniční jméno, když vedení Univerzity Palackého získalo finskou reprezentační blokařku Michaelu Bjerregård - Madsenovou. 

„Míša je zkušená blokařka. Má za sebou několik utkání na mezinárodní scéně, což se nám bude hodit nejenom v domácích soutěžích, ale také v Champions League,“ říká na adresu Finky předseda klubu Jiří Zemánek.

Severská posila Hanaček už má s nejlepší klubovou soutěží zkušenosti. „Pár zápasů už mám v Lize mistrů odehraných. Jsem šťastná, že si ji opět zahraji. Jsou to úžasné utkání s těžkými soupeři. Těším se, až se jako tým postavíme téhle výzvě,“ říká odhodlaně Michaela Madsenová.

Ta se do svého nového působiště těší. Kromě informací, které sháněla na internetu se vyptávala i doma. „Můj bratr hrál před pár lety basketbal v USK Praha a řekl mi o Česku samé dobré věci,“ hlásí finská reprezentantka. „Moc se těším na hraní v Olomouci! Slyšela jsem, že to je krásné město a skvělý tým,“ doplňuje Madsenová. V Olomouci se od finské reprezentantky očekává vyztužení bloků a zkušenosti, které jí nechybí. 

Její profesní životopis je zajímavý. První zkušenosti sbírala v předních finských klubech LP Viesti a Hämeenlinny. Poté se vydala na zkušenou do Francie, kde si zahrála za několikanásobné francouzské mistryně z RC Cannes. Poslední rok odehrála v Belgii, kde nastupovala za Black and White Volley Lendelede.

„Jdu do známého klubu, který má kvalitní kádr. Chci dát týmu svou bublající energii a pozitivní sílu,“ říká temperamentní Seveřanka. „Společně se podporovat a tlačit k tomu, abychom byly lepší než včera,“ dodává na závěr Michaela Madsenová. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Instagram Michael Bjerregård - Madsen

Štítky volejbal, sport, Finsko, UP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.