sobota 4. května 2024 Květoslav

Vyhazov Michalíkové z VK UP Olomouc? Podle Zemánka za něj může operace prsou a vztah s fotbalistou

, aktualizováno 12. listopadu 2020, 11:21

Hned trojice hráček musela v minulých dnech opustit tým extraligových volejbalistek Univerzity Palackého Olomouc. Podle oficiálních vyjádření k tomu musel klub přistoupit z ekonomických důvodů. Následně byl ale na webových stránkách volejbalového klubu zveřejněn rozhovor s předsedou VK UP Olomouc Jiřím Zemánkem, který blíže rozvedl podrobnosti vyhazovu zejména české smečařky Martiny Michalíkové. Podle něj přispěla k jejímu konci v týmu prodělaná plastická operace prsou nebo partnerský vztah s jedním z fotbalistů Sigmy Olomouc.

Že rozvázání smlouvy souvisí i s jinými důvody než finančními naznačil Zemánek v rozhovoru s Adamem Fritscherem pro klubový web. Konkrétně u oblíbenkyně olomouckých fanoušků Martiny Michalíkové se pozastavil a její konec v týmu blíže rozvedl. „Není asi tajemstvím, že Martina je partnerkou ligového fotbalisty Sigmy Tomáše Zahradníčka. Ten se netají svou touhou po zahraničním angažmá, což je u českého fotbalového profesionála zcela pochopitelné. A Martina se zase nijak netajila tím, že by šla ven se svým partnerem,“ uvedl předseda Zemánek.

Může za vyhazov i plastika prsou?

AKTUALIZACE: Po zveřejnění článku na Olomoucké Drbně informoval tiskový mluvčí Adam Fritscher VK UP Olomouc o chybě v původním rozhovoru. „Chybně bylo uvedeno, že hráčka Martina Michalíková absolvovala estetickou operaci v roce 2019. Ve skutečnosti to bylo o rok dříve. U téže hráčky následně až poté došlo ke zranění kotníku a posléze ramene. Za chybně uvedený údaj se omlouváme,“ uvedl

Nit nenechal suchou ani na plastické operaci, kterou Michalíková podstoupila před sezónou 2018/2019. „Před minulou sezonou Martina podstoupila estetickou operaci, která nijak nesouvisela s její sportovní kariérou a budoucností. Tedy žádné zranění a jeho profesionální řešení. Kvůli rehabilitaci po tomto zákroku nastoupila zhruba o měsíc později do přípravy a možná ve snaze vše rychle dohnat se zranila,“ kritizoval Zemánek.

Proti slovům Jiřího Zemánka se ale Martina Michalíková ohradila na svém instagramovém profilu: „To, že jsem byla na začátku letošní sezony stále v rekonvalescenci po operaci ramene není žádné tajemství. To že jsem loni nastoupila do sezony po operaci kotníku na 100% bez omezení taky není žádné tajemství. Ale to, že jsem do sezony 2018/2019 nastoupila po plastice prsou, (podotýkám, že 1. srpna stejně jako zbytek týmu, nevím tedy kde pan šéf přisel na verzi, že o měsíc později),celou jsem ji odehrála a nakonec to byla ta nejuspěšnější sezona za posledních 23 let ve které jsme vyhráli rovnou 3 tituly a všichni jsme se plácali po ramenech jak jsme skvělí a najednou se tady po více než 2 letech dočtu nějakou naprosto absurdní verzi. Pane Zemánku to tleskám,“ uvedla Michalíková v instagramovém příspěvku, který následující den po vydání článku na Olomoucké Drbně smazala.

V rozhovoru pro web VK UP Olomouc dále Zemánek vyloučil, že by bylo okamžité rozvázání smlouvy příliš kruté. Reagoval také na jedno ze zklamání Michalíkové, kdy dlouholeté hráčce výpověď osobně nepředal. „Tohle považuji za naprosto marginální a zbytečnou záležitost,“ uvedl.

Volejbalový klub UP utahuje rozpočet a zužuje tým, opustily ho tři hráčky. Podobně je na tom Sokol Šternberk

Na současnou situaci, která zdaleka nepřeje nejen profesionálnímu sportu, musely zareagovat také extraligové kluby volejbalistek Univerzity Palackého Olomouc a Sokola Šternberk. Oba týmy se z ekonomických důvodů rozloučily s několika hráčkami,...

Kromě Michalíkové skončily ještě dvě hráčky

Společně s Michalíkovou skončily i americká blokařka Olivia Kofie a chorvatská nahrávačka Jovana Gogić. Obě hráčky by podle Zemánka nebyly schopny obstát v konkurenci ostatních volejbalistek. „Druhá nahrávačka Gogićová byla volba číslo jedna. Jedničkou je talentovaná česká reprezentantka Valková, dvě režisérky se do hry nedostanou a nadějné mládí na tento post máme. Tady byla úspora jasná. Blokařka Kofieová by se zase do základu neprosadila přes lepší konkurentky,“ řekl v rozhovoru Zemánek.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK UP Olomouc

Štítky volejbal, michalíková, vyhazov, konec, operace, platika, zemánek, rozhovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Ivana Čechová

Není žádným tajemstvím, že se Zemánek chová jako hulvát obzvláště k ženám a prodává volejbalové zápasy a jiné machinace.Hrála jsem pod ním sedm let, takže vím co je to zač.

čtvrtek, 12. listopadu 2020, 16:47

Péťa Peťko

Třeba mu chudákovi n...a.Potom holt se hledá.

čtvrtek, 12. listopadu 2020, 08:01

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.