čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoucké volejbalistky vyhrály nad Královým Polem 3:0. Brňanky však proti výsledku protestují

Olomoucké volejbalistky vyhrály poslední letošní zápas extraligy nad Královým Polem 3:0, ale Brňanky kvůli chybám rozhodčího proti výsledku protestují. Slovenský kouč brněnského týmu Matúš Kalný považuje duel za neuzavřený a je možné, že se sobotní dohrávkou 5. kola bude zabývat svaz.

Vyrovnané skóre v úvodu zápasu vydrželo prvních devět výměn (4:5), potom už se začal prosazovat domácí favorit (8:5, 12:6). Rozdíl postupně narůstal a nakonec se zastavil na výsledku 25:12.

Také začátek druhé sady vypadal podle papírových předpokladů (5:1). Brňanky se pak vrátily do hry (7:5), ale znovu se projevila síla lídra tabulky (14:8, 17:10) a i přes dílčí snížení v závěru (24:17, 24:20) to bylo po konečném stavu 25:20 už 2:0 pro Olomouc.

Ve třetím dějství nicméně vysokoškolačky trochu polevily, hosté začali víc riskovat a rázem se hrálo zcela vyrovnaně. Do finále dokonce vstupovalo v lepší bodové kondici Královo Pole (18:20, 22:23), poslední tři body však při servisu Pilepičové získala univerzita a díky nejtěsnější výhře 25:23 zakončila rok vítězstvím 25:23 a 3:0.

Zápas se dohrával v emocích

Zápas však možná bude mít ještě epilog u zeleného stolu, neboť se dohrával v emocích, když hosté kvůli údajné chybě v zápisu a reklamované hrubce rozhodčích rozporovali ukončení utkání a požadují jeho opakování.

„Zápas jsme ještě stále nedohráli, zůstává neuzavřený. V koncovce nás hrubě poškodili rozhodčí," cituje Kalného svazový web. Brňanky v hale účastnic Ligy mistryň prohrály 0:3 po setech 12:25, 20:25 a 23:25. Do koncovky třetí sady šly hostující hráčky s náskokem 23:22, Hanačky však při podání Pilepičové zápas dohrály.

„Jsem ráda, že jsme proti takovému týmu, jako je Olomouc, dokázaly získat třetí set, pokud by to tedy nezkazili rozhodčí. Věřím, že se zápas regulérně dohraje a že v něm ještě zvítězíme," uvedla kapitánka Králova Pole Hana Judlová.

Olomoucké hráčky stráví vánoční svátky v čele tabulky, kterou vedou o dva body před Libercem a o tři před Ostravou. Královo Pole je šesté. „Jsem rád za vítězství v posledním utkání v letošním roce. První dva sety jsme dominovali, ve třetím jsme změkli na podání a uteklo nám pár příjmů. Naštěstí jsme to zase v koncovce i díky servisu zvládli," řekl kouč Olomouce Petr Zapletal.

VK UP Olomouc – VK Královo Pole 3:0 (12, 20, 23)

Rozhodčí: Dmejchal, Hladišová; Čas: 90 minut; Diváků: 0

Olomouc: Madsenová, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, libero Zilbermanová.
Královo Pole: Bukovská, Stráská, Šunderlíková, Bairdová, Koulisiani, Dolotovová, libero Digrinová. Střídaly: Grabovská, Hobbsová, Kuníková, Pavlíková, Judlová.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto volejbalolomouc.cz

Štítky Sport, volejbal, ženy, extraliga, 5. kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.