pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Volejbal – Přivezou si naše volejbalistky cenné body také z Prahy?

Do konce základní části 2. fáze letošní extraligové soutěže zbývají už jen dvě kola! Po dlouhé sérii neúspěchů zvládly naše volejbalistky ve svém minulém zápase porazit Frýdek-Místek 3:0.

Do utkání se po zranění zapojila už i Zuzka Šepelová. V porovnání s koncem minulého roku jsme konečně mohli vidět herní zlepšení a snad i návrat zpět na vítěznou sérii. I přes ne zcela povedený měsíc se stále držíme v horní části extraligové tabulky, aktuálně můžeme tým VK UP najít na páté pozici.

Olympu Praha se ale v posledních zápasech také příliš nedaří. Naposledy si naše dnešní soupeřky připsaly body na konto před Vánocemi, kdy zvládly porazit poslední Šternberk 3:2 na sety. Tým se momentálně nachází až na devátém místě. Mezi opory Olympu bezpochyby patří nahrávačka Nicole Šmídová, blokařka Pavlína Šimáňová či libero Veronika Dostálová. Skvělé výkony ale předvádí také teprve osmnáctiletá Monika Brancuská! Mimo jiné se tyto hráčky umisťují i v sestavách týdne.

Z posledních pěti vzájemných střetů vyšel třikrát lépe univerzitní tým. Za „nejcennější“ z těchto výher asi můžeme považovat loňské finále Českého poháru, kdy si Olomouc tímto těsným vítězstvím v tie-breaku vysloužila bronzovou pozici. Potvrdíme své kvality i dnes večer?

Čas a místo utkání:

18:00 PVK Olymp Praha - VK UP Olomouc

PVK Olymp Praha

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK UP Olomouc | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.