sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucká florbalová družina proti lídrovi soutěže

Máte špatný den? Vzpomeňte si na dny, kdy musí florbalistky Olomouce nastoupit proti Vítkovicím.

Hanačky proti tomuto soupeři od roku 2008 nikdy nevyhrály, starší záznamy nejsou k dispozici. V play-off 2022 i 2021 hráli hráčky FBS proti Vítkovicím čtvrtfinálové série. Obě skončily 4:0. V čem tkví síla našeho soupeře?

Tým ze střední Ostravy je na prvním místě tabulky, po 16 zápasech neztratil jediný bod! Na Dubině porazili například Ostravu 9:5 nebo Střešovice 6:1. V posledním zápase deklasovali Mladou Boleslav na její půdě 20:0! Tempish má nejvíce vstřelených gólů, nejméně obdržených gólů, úspěšnost střelby o pět procent vyšší než všichni ostatní! Tři ze čtyř nejlepších brankářek soutěže jsou z Vítkovic. „Out of this world!“ by řekli Angličané.

Olomoucký týmu zbývá šest zápasů do konce základní části. V posledních zápasech sice Hanačky prohrály s Ostravou a Střešovicemi, předtím ale vybojovali bod s Chodovem a za tři body porazily Mladou Boleslav. V tabulce patří Olomouci osmé místo, které stále zajišťuje postup do play-off. Čtyři body náskoku má tým okolo kapitánky Reimerové na devátý Liberec a čtyři body ztráty na sedmé Bohemians. Právě Tereza Reimerová disponuje jednou statistickou zajímavostí, a to jsou její vhazování. 26letá útočnice absolvovala v letošní sezoně 51 vhazování, z nichž 37 vyhrála. Její rozdíl vhazování (+/-) je na hodnotě 23, což je třetí nejvyšší číslo v lize.

Podaří se hráčkám od Svaté Trojice překvapit?

Místo a čas utkání:

17:00 1. SC Tempish Vítkovice – FBS Olomouc

SC Dubina, Ostrava

TVCOM (web Českého florbalu)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto @michelifix_photography | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.