úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Olomoucká Mora opět porazila třinecké hokejisty

3 794 diváků se přišlo podívat na hokejovou podívanou mezi Třincem a Olomoucí. Většina z nich odcházela z ochozů zklamaná po olomoucké výhře 3:1.

Prvotní oťukávání utnul střelou Dravecký. V 5. minutě fauloval Švrček, Třinci se přesilovka nepovedla. Oceláři byli aktivnější na puku, k něčemu nebezpečnému se ale nedostávali. Po jejich chybě na modré čáře prchala Mora do úniku ve třech, Rašner nic nevymýšlel a střelou do vrchu překonal Kacetla – 1:0 pro Olomouc. O chvíli později domácímu gólmanovi pomohl Marinčin proti Kuskově dorážce. V rozmezí 12. a 13. minuty musel Lukáš likvidovat velké šance Hrni a Voženílka, obě situace zvládl. To samé následný tlak domácích. V 17. minutě jeli dopředu Kusko s Navrátilem, právě druhý jmenovaný si elegantně najel do mezikruží a zakončil – 2:0. Třinec ždímal Olomouc v obraně, do sirény ale nevyrovnal.

Druhá část začala ve velkém stylu, když už po devíti málem skóroval Hrňa a o chvíli později střílel Rašner, skóre se neměnilo. Ve 22. minutě využila Olomouc útočné chyby Třince k protiakci, na jejiž konci byl Musil a Kacetl. Hra se uklidnila, Hanáci si hlídali pohodlný náskok. To se změnilo až v čase 29:10, kdy Lukáš vyrazil ránu Hudáčka. O chvíli později podrážel Jan Knotek, kromě dvou šancí Chmielewského třinečtí moc nevymysleli. Po opravě plexiskla byli na koni domácí, a to například kombinací Hrehorčáka a Doudery. Do šaten se tak šlo opět za stavu 0:2.

Poslední část zahájil sólo akcí Navrátil, který přestřelil. Lépe na tom byl domácí Daňo, jeho dorážky ale Lukáš viděl. A byl to on, kdo šel v čase 47:01 po výhodě hostů sedět. Olomouc se ustálila v pásmu pozdě, proto přesilovku nevyužila. Poslední desetiminutovka patřila tlaku Třince, který ale Mora efektivně blokovala. Problém nastal až v 58. minutě po dorážce Romana a Voženílka, Lukáš tentokrát situaci zvládl. Hra bez brankáře přinesla domácím tlak, ale ne gól. 31 sekund před koncem proto ukončil spekulace Nahodil svoji efektivní akcí do prázdné brány. V čase 59:54 sice snížil na 3:1 Kurovský, dělbu bodů to ale neovlivnilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.